Friday, December 30, 2011

برق گرفتگی هنگام استفاده از ماشین لباسشویی


چند روز پیش در جریان اجرای ممیزی داخلی بود که اعلام گردید، برای یکی ساکنین منازل کارگری یک کوره آجر پزی حادثه برق گرفتگی رویداده که بلافاصله به طرف محل حادثه که اطراف شهر بود حرکت کرده ، وقتی به محل رسیدم فرد برق گرفته در محل نبود، گویا وی را بلافاصله با خودروی شخصی به بیمارستان منتقل می کنند که متاسفانه این خانم بدشانس در اثر این برق گرفتگی جانش را از دست می دهد.

از قرار این خانم با یک دستگاه ماشین لباسشویی در رختشوی خانه مشغول شستشوی لباس بوده که دچار برق گرفتگی می شود. بنا به اظهار خانم های همسایه، ایشان در رختشوی خانه تنها بوده و هنگام وقوع حادثه فقط صدای جیغ متوفی، آنها را متوجه موضوع می نماید.

پس از شنیدن اظهارات همسایه ها و شاهدین به معاینه تاسیسات و تابلوی برق محل پرداخته و سپس ماشین لباسشویی را بررسی کرده و در شرایط خشک و مرطوب آن را آزمایش نموده و در نهایت مشخص گردید قسمت های فلزی در دسترس بدنه این ماشین لباسشویی ولتاژی حدود 105 ولت دارد. بدیهی است که این ولتاژ در شرایط مرطوب رخشتشوی خانه، بستر مناسبی برای برق گرفتگی می باشد.

به هر صورت عدم استفاده از سیستم ارتینگ استاندارد و عدم انجام سرویس دوره ای تجهیزات الکتریکی و از همه مهمتر عدم آگاهی کاربران از مخاطرات برق و نکات حفاظتی آن، از آن از جمله عوامل بروز این حادثه می باشد.

البته استفاده از پریز در داخل محیط مرطوب (لزوم استفاده از تجهیزات الکتریکی با آی پی حفاظتی مناسب ) نیز از موارد مشاهده شده نقص ایمنی بود.

Tuesday, December 13, 2011

موفقیت درخشان صنعت برق در امحاء آلاینده های پایدار

در مدیریت و امحاء زیست محیطی روغن آسکارل ( PCBs )

پس از سال ها تلاش و مطالعه در زمینه مدیریت و امحاء زیست محیطی روغن آسکارل ( PCBs ) در حوزه صنعت برق کشور ، جمهوری اسلامی ایران در ردیف کشورهای توانمند در اجرای مفاد کنوانسیون های بین المللی آلاینده های پایدار قرار گرفت.

لوزی درجات خطر مواد یا NFPA Chemical Hazard Labels

لوزی درجات خطر مواد
جهت پیش بینی خطرات مواد و نحوه برخورد هنگام خطر ، شامل حریق و مخاطرات شیمیایی و حتی بهداشتی ، کدهای بین المللی پیش بینی شده است که باید علامت های مربوطه بر روی ظروف و بسته بندی های مواد درج گردد. کلیه کدها در یک لوزی که به چهاربخش تقسیم شده است و به آن لوزی خطر گفته می شود درج می گردد.
نمونه این لوزی در شکل زیر آمده است :


مشخصات جدول :

مثال :

Product Safety Labels Compliant with ISO 3864-2002

ISO recommends that in order to increase the understanding of the safety labels and its components, product manufacturers should incorporate hazardous warnings into their collateral materials such as: operator manuals, safety manuals, maintenance manuals.

HAZARD SEVERITY PANELS (Signal Words):

For products there are 3 hazard severity panels which are denoted by the signal words: DANGER, WARNING & CAUTION. The 3 signal words are reserved for personal injury hazards. Choice of the signal word is based upon an estimate of the likelihood of exposure to the hazard and of the probable consequences of exposure to the hazard.

DANGER: Indicates an imminently hazardous situation which, if not avoided, will result in death or serious injury. Safety Signs identified by the signal word DANGER should be used sparingly and only for those situations presenting the most serious hazards

DangerYellow

WARNING: Indicates a potentially hazardous situation which, if not avoided, will result in death or serious injury. Hazards identified by the signal word WARNING present a lesser degree of risk of injury or death than those identified by the signal word DANGER.

WarningYellow

CAUTION: Indicates a potentially hazardous situation which, if not avoided, may result in minor or moderate injury.

CautionYellow

عدم توجه به هشدارهاي ايمني در هنگام عزاداري سالار شهيدان حادثه آفرید

شنبه نوزدهم آذر 1390

عدم رعايت موارد ايمني و توجه ناکافي به هشدارهاي ارائه شده در جرايد و رسانه ها باز هم حادثه آفريد.

رئيس گروه ايمني شرکت توزيع نيروي برق خراسان شمالي گفت:علیرغم اطلاع رسانی در خصوص رعايت موارد ايمني و صرفه جويي انرژي در زمان عزاداري سالار شهيدان ، پنجشنبه شب گذشته يک مورد برق گرفتگي در يکي از کاروانهاي عزاداري شهرستان شيروان به وقوع پیوست .
جواد حسینی در توضيح اين مطلب اظهار داشت: جواني 19 ساله به هنگام از تير ميدان عشايري شيروان براي گشودن پرچم هاي عزاداري متاسفانه از چند ناحيه دچار برق گرفتگي شد و براي مداوا به بيمارستان اين شهرستان انتقال يافت.
وي با بيان اینکه به دليل شدت جراحات وارده از ناحيه دست و پا و همچنين آرک زدگي صورت، مصدوم براي تکميل مراحل مداوا به مشهد مقدس منتقل شد گفت: متاسفانه تا اين لحظه آثار چنداني از بهبودي در وي مشاهده نشده است.
اين مسئول با بيان اين موضوع که تيرهاي برق، به خصوص در حوالي ترانس ها محلي مناسب براي نصب پرچم و اعلاميه نيست اظهار داشت: هرگونه صعود غيرمجاز از تيرهاي شبکه هاي برق مي تواند حادثه آفرين باشد. بنابراين شهروندان دقت بيشتري را در اين رابطه مبذول دارند.

برگرفته از سایت نسیم

رضا دیگر نمی‌خندند، یاری‌اش کنیم

رضا 39 سال سن دارد. دو سال قبل بر اثر سانحه برق گرفتگی (فشار قوی ) به مصیبتی گرفتار آمد كه در عكس می بینید ... همه چیز از آخرین روز از اولین ماه سال 88 شروع شد، رضا کیکاج نژاد، کارگر شرکت سامان محیط که کار تولید آسفالت و اجرای رویه جاده‌ها را به کارفرمایی سینا گلزاری برعهده داشت. هنگامی که در حال تخلیه آسفالت‌ها در محل مورد نظر بود ، اتاقک کامیون به خطوط هوايي برق فشار قوی کنار جاده ( سیم‌های برق 33 هزار ولت ) برخورد می‌کند، لرزشی سخت او را در بر می‌گیرد و بر اثر شدت فشار برق گرفتگی به میان جاده پرتاب می‌شود.

چشمانش را در بیمارستان اندیمشک باز می‌کند، آنجا ماندگار نمی‌شود و به بیمارستان طالقانی اهواز منتقلش می‌کنند و بعد از سه روز او را با پزشک و پرستار و با هواپیما به بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم(ع) اصفهان منتقل می‌شود.

رضا کیکاج نژاد بارها و بارها در بیمارستان تحت عمل‌های مختلف جراحی قرار گرفت، در این اعمال جراحی که برای قطع اندام‌ها و ترمیم حفره‌های عمیقی که درست به شکل قرینه در زیر بغل‌ها، پهلوها، زیر زانوها و سمت کلیه‌ها او ایجاد شده بود حداقل ده بار بیهوشی عمومی را تجربه کرد و بعد از آن نیز برای شتسشو و کنترل عفونت اندام‌های تحتانی یک بیهوشی دیگر را نیز تجربه کرد، ساعد دستان راست و چپش و پای راست و چپ او قطع شد تا او زنده بماند.



در این دو سال چه بر خانواده رضا رفت ؟... وقتی كه 11 عمل جراحی را شاهد بودند ... بخدا سوختند. همه شان سوختند ... مثل رضا
پدرش كه كارگر بازنشسته راه آهن است تنها مایملك اش از این دنیا كه در یك خانه دو اطاقه خلاصه شده بود را فروخت و خرج فرزندش كرد و خودش به مصیبتی باور نكردنی به اجاره نشینی در دورترین نقطه شهر رفت. پیرمرد، حالا مجبور است در خیابان های شاهین شهر و با اتومبیلی كه همشهریان از سر دلسوزی در اختیارش می گذارند بدنبال مسافر بدود بلكه از پس مخارج درمان دردهای فرزندش كه زیر گوشش ناله های جگرخراش می كند برآید ... اما نمی آید.

كلیه های (رضا) دارد عفونت می كند. عروق اش تاب گردش خون از دست می دهند. استخوانهایش مرتب رشد می كنند و از زیر پوست بیرون می زنند ...

دانشكده توانبخشی تهران برای پروتز دست و پای رضا فاكتور صد میلیونی صادر كرده و مدیر بهزیستی قول داده اگر مسئولان بالاتر قبول كنند 2 میلیون تومان به او كمك نماید.

دوستان عزیزی که مایل به کمک هستند میتوانند کمک های نقدی خود را به شماره کارت 5894631203295555 بانک رفاه به نام رضا کیکاج نژاد واریز کنند.


دوستانی که قصد کمک دارند بهتر است قبل از

هر اقدامی ابتدا با بهزیستی تماس گرفته و

از صحت این خبر و معلولیت شخص

آقای رضا کیکاچ نژاد و راه های

تماس مستقیم با ایشان اطمینان حاصل نمایند.

حریق در فروشگاه مواد غذایی به دلیل بروز اتصالی در سیم های برق

21 آذرماه 1390

بروز اتصالی در سیم های برق فروشگاه مواد غذایی عامل آتش سوزی و برجای ماندن خسارت مالی شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری 125 ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران ساعت 19:30 دقیقه شامگاه دیروز با دریافت خبر رخداد این آتش سوزی بلافاصله آتش نشانان ایستگاه 69 را به محل حادثه در دهکده المپیک، خیابان ورزش شرقی اعزام كرد.
به گفته منوچهر رهی فرمانده آتش نشانان، دود بسیار زیادی از این فروشگاه بیرون می آمد و آتش نشانان بی درنگ پس از ایمن سازی محل و قطع کردن جریان برق فروشگاه با بکارگیری تجهیزات خاموش کننده شعله های آتش که بالکن فروشگاه را در بر گرفته بود مهار و با خاموش کردن کامل آتش سوزی از افزایش خسارت مالی جلوگیری کردند.

Scafftag چیست و به چه منظور استفاده می شود؟

scafftag در واقع یک کارت پلاستکی است به رنگ های قرمز، زرد و سبز که بمنظور تامین امنیت پرسنل جهت کار بر روی دار بست از آن استفاده می گردد. زمانیکه برروی داربست هیچگونه کارتی زده نشده باشد بمعنی قرمز بوده و استفاده از آن ممنوع است. این کارت بایستی در مسیر های ورودی داربست یعنی جلو نردبان و پله نصب می گردد تا پرسنل براحتی بتوانند آنرا رویت نموده وبرابر مقررات این کارت عمل نمایند.



کارت قرمز: بمعنی ساخت و پایان کار داربست بوده و استفاده از داربست ممنوع می باشد.

کارت زرد: بمعنی پایان انجام بازدید از داربست می باشد و مشخصات داربست از قبیل ظرفیت و تاریخ ساخت داربست بانضمام موقعیت شغلی و امضا بازدید کننده برروی آن دیده می شود.

کارت سبز: بمعنی داربست آماده و تائید شده پس از بازدید جهت استفاده آزاد از دار بست است که بعد از کارت زرد زده می شود که برروی آن کلیه اطلاعات دار بست به انضمام مشخصات فرد بازدید کننده داربست دیده میشود .


توجه: فقط یک داربست بند کاردان می تواند کارت را از روی داربست برداشته ویا آن را تعویض نماید. فقط درصورت نصب شدن کارت سبز آن داربست قابل استفاده می باشد.

بازی زندگی در کارگاه‎های ساختمانی!/ 778 نفر در 6 ماه کشته شدند

20 آذر 1390

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: مرگ هر نفر در محیط کار حدود 7 هزار روز کاری را از بین می‎برد، با این حال بی‌توجهی به آموزش و آماده‎سازی نیروی کار برای مقابله با حوادث ناشی از کار، باعث تکرار حوادث تلخ مرگ و میر کارگران می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در 6 ماهه نخست امسال 778 نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده اند که در مقایسه با سال گذشته 18.8درصد افزایش یافته است. تعداد جان باختگان 6 ماهه حوادث ناشی از کار سال گذشته، 655 نفر بوده است.

از کل افراد فوت‌ شده در حوادث ناشی از کار نیمه اول امسال 770 نفر مرد و مابقی نیز زن هستند و استانهای تهران و اصفهان به ترتیب با 107 و 101نفر فوتی در رتبه‌های اول و دوم مرگ و میر ناشی از حوادث کار قرار دارند.

مرگ 1290 نفر در 89

همچنین تعداد کل فوت‌ شدگان حوادث ناشی از کار سال گذشته در کشور هزار و 290 نفر بوده است که هزار و 271 نفر از این تعداد مرد و 19 نفر نیز زن بودند.

این آمار جدیدترین گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور است که به تازگی منتشر شده و بر این مهم تاکید دارد که لازم است تا به صورت جدی به مقوله آموزش در محیط های کاری و بنگاه ها و به ویژه بخش های خطرزا مانند کارهای ساختمانی پرداخته شود.

همچنین موید این مطلب است که ضرورت دارد تا بنگاه ها بخشی از هزینه های مربوط به آموزش نیروی انسانی خود را به امر "اول ایمنی، بعد کار" اختصاص دهند چرا که هرچه توجه نیروی کار شاغل در بنگاه ها به مقوله های ایمنی و اقدامات احتیاطی در محیط کار جلب شود، از آنسو شاهد نزول آمار مرگ و میر افراد در حین کار خواهیم بود.

آموزش ایمنی؛ هزینه اضافی!

با اینکه موضوع ایمنی و جلوگیری از حوادث ناشی از کار در بنگاه ها و محیط های کاری بسیار حائز اهمیت است اما باید به این حقیقت تلخ هم اشاره کرد که امروز بسیاری از واحدها به ویژه آنهایی که با لحاظ ماهیت بیشتر در معرض خطرات ناشی از کار هستند، هزینه آموزش و ارتقاء سطح ایمنی در کار را صرفا یک هزینه سربار و اضافه می پندارند و توجه چندانی به آن ندارند.

البته در سالهای گذشته در پاره ای از موارد مطرح شد که لازم است تا در بنگاه ها واحدهایی برای پیگیری امور ایمنی و بهداشت کار ایجاد شود اما آنچنان که باید در این راه گام برداشته نشد و نشانه آن هم اینکه هر چند وقت یکبار شاهد انتشار آمارهای جدید حوادث ناشی از کار و در بدترین حالت آن مرگ و میر افراد هستیم.

35درصد کل مرگ و میر در ساختمان

ساختمان و کارگاه های مربوط به آن به عنوان یکی از مهم ترین بخش هایی که نیازمند جدی ترین آموزش ها و رعایت نکات ایمنی در کار است بالاترین آمار حوادث ناشی از کار را در اختیار دارند و با رکورد 35 درصد از کل حوادث پیشتاز است.

با این حال هنوز هم هزاران کارگاه ساختمان سازی در کوچه ها و خیابان ها هستند که بدون رعایت کوچکترین ایمنی و اقدامات پیشگیرانه مشغول به کار هستند.

از سویی با عدم آموزش و آشنایی نیروی کار شاغل در این بخش به نکات ایمنی و مهارت در اشتغال به کار در بخش های مختلف ساختمانی و همچنین عدم استفاده از پوشش های حمایتی مانند بیمه، ساختمان رکوردار مرگ و میر و حوادث ناشی از کار در کشور است.

محمد اصابتی در گفتگو با مهر با بیان اینکه به منظور نظارت بر حسن اجرای قانون در 8 ماهه ابتدای امسال 180هزار بازرسی ادواری از واحدهای مشمول قانون کار انجام شد، گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 12درصد رشد یافته است.

تدوین آئین نامه‌های پیشگیرانه

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تلاش برای تهیه آئین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به تقویت ایمنی و بهداشت کار خبر داد و اظهار داشت: از 52 آئین نامه تهیه شده از سال 38 تاکنون، 16مورد مربوط به دولت دهم است.

اصابتی ادامه داد: البته با توجه به خطرپذیری، گستردگی و تنوع کار در بخش ساختمان که به صورت متوسط بیش از 35 درصد حوادث ناشی از کار را به خود اختصاص می دهد، 2 آئین نامه ایمنی بخش ساختمان در شورای عالی حفاظت فنی در این زمینه تصویب شد.

وی از تلاش بخش بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای عقد تفاهم‌نامه با شهرداری‌ها به منظور ارتقای سطح ایمنی در کارگاه های ساختمانی بزرگ خبر داد و گفت: در این راستا برای استقرار مسئول ایمنی مقیم در کارگاه های ساختمانی بزرگ در تلاش برای مذاکره و عقد تفاهم نامه با شهرداری ها هستیم.

مرگ 2.3میلیون نفر در جهان

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه افزود: طبق اعلام سازمان بین المللی کار در سال 2008، 2 میلیون و 340 هزار نفر در جهان بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند که 75درصد از آنان به خاطر بروز بیماری ها و آلایندگی در محیط کار بوده است.

اصابتی با اشاره به اینکه حوادث ناشی از کار حداقل 4 درصد از تولید ناخالص هر کشور را به خود اختصاص می دهد، افزود: هر حادثه منجر به فوت در محیط‌های کاری بین 6 تا 7 هزار روز کاری را از بین می‌برد.