Monday, October 27, 2008

روکش اپوکسی آنتی الکترواستاتیک

روکش اپوکسی آنتی الکترواستاتیک بر پایه رزین اپوکسی و هاردنر پلی آمینی تغییر شکل یافته تولید و ارائه می گردد. در ساختار این محصول از نوعی عامل شیمیایی آلی استفاده گردیده که موجب هدایت الکتریسیته ساکن از سطح روکش به منابع تخلیه الکتریسیته ساکن (چاه ارت) می گردد. با توجه به خصوصیات مکانیکی برجسته و قابلیت هدایت جریان الکتریسیته ساکن، امکان بکارگیری محصول، در پوشش کلیه سطوحی که هدایت الکتریسیته ساکن در آن بسیار حائز اهمیت می باشد ، میسر است. مقاومت حـرارتی ، شیمیائی و مکانیکـی مطلوب این محصول، از دیگر خصوصیات برجستـه آن می باشد.
مكان هاي قابل استفاده :
روکش کلیه سطوحی که هدایت الکتریسیته ساکن و جریانهای الکتریکی از سطح بسیار حائز اهمیت می باشد . شامل: روکش کف اطاقهای عمل و ریکاوری بیمارستانها، اتاقهای کامپیوتر،اتاق محتوی تجهیزات برق، اتاقهای تمیز (Clean Room) کارخانجات، صنایع نظامی، کارخانجاتی که با مواد قابل احتراق سروکار دارند ، آزمایشگاههای الکترونیک و اندازه گیری دقیق و . . .
منبع : شرکت کفپوش صنعت آریا

Sunday, October 26, 2008

نظرتان چيست ؟

در مورد اين دو تصوير هر چه به نظرتان مي آيد در دو يا سه كلام بنويسيد !؟
تصوير شماره يك

تصوير شماره دو

آيا جريان برق AC از جريان برق DC خطرناك تر است ؟

در پاسخ به اين سؤال بايد گفت در شرايط مساوي ، بدليل وجود فركانس در جريان برق متناوب ( AC ) ، صدمات بيشتر و اين نوع جريان ها از جريان برق مستقيم (DC ) خطرناك تر هستند ، چرا كه تغيير مداوم جهت جريان در برق متناوب باعث ضربات شديدي بر سلسله اعصاب شده و باعث كاهش مقاومت بدن انسان نيزمي گردند و به همين دليل عبور جريان حدود 25 ميلي آمپر در فركانس 50 تا 60 هرتز مي تواند باعث از كار افتادن سيستم تنفسي و مرگ انسان شوند ، در صورتيكه جريان حدود 50 ميلي آمپر در برق مستقيم اين شرايط را موجب شده و باعث مرگ در انسان مي گردد. البته اين مقادير در استانداردهاي مختلف متفاوت هستند ولي اصل موضوع تفاوت نمي كند.
شايان ذكراست در جريانهاي برق متناوب (AC) با فرکانس 100 تا 200 کيلوهرتز نحوه اثر گذاري جريان برق روي بدن به جاي شوک و خارش به صورت حرارت ظاهر ميشود و اساسآ حرارت و سوختگي تنها اثرات شوک ناشي از عبور جريان با فرکانس هاي بالاي 100 کيلو هرتز ميباشند.
به جدول زير توجه بفرماييد:

Sunday, October 19, 2008

برقگرفتگي حيوانات وحشي و پرندگان در اثر برخورد با شبكه هاي برق


يكي از مشكلاتي كه در تجهيزات برق وجود دارد ، عبور حيوانات و پرندگان از لابه لاي تجهيزات برقدار مي باشد كه منجر به چنين حوادثي شده و در نتيجه باعث خاموشي و آسيب به تجهيزات مي گردند. خوشبختانه همكاران دلسوز من در شركت توزيع نيروي برق مشهد با عايق كاري تجهيزات ، و ژامپرهاي موجود در خطوط هوايي ، اين حوادث را به شكل چشمگيري كاهش داده اند.

تذكر : دوستان و همكاران محترم در مبحث ايمني و بهداشت ؛ توجه داشته باشند اين عايق بندي شبكه و تجهيزات ، انسان را از حيث برقگرفتگي مصون نمي دارد ، بلكه فقط يكسري حوادث و خاموشي ، ناشي از برخورد حيوانات ، پرندگان وهمچنين شاخه هاي درخت با شبكه هاي برق را كاهش مي دهد. ( در مكانهايي كه مسيرشبكه همراه با اشجار باشد )

تصاويري نمونه از جراحت هاي ناشي از حوادث برق گرفتگي




اين تصاوير جهت عبرت آن همكاراني است كه ضمن عدم رعايت دستورالعمل هاي كاري ، آداب ايمني را سرلوحه كار خود قرار نمي دهند.

نانو تکنولوژی چیست؟

نانو تکنولوژی مطالعه ذرات در مقیاس اتمی برای کنترل آنهاست. هدف اصلی اکثر تحقیقات نانو تکنولوژی شکل‌ دهی ترکیبات جدید یا ایجاد تغییراتی در مواد موجود است. نانو تکنولوژی در الکترونیک ، زیست ‌شناسی ، ژنتیک ، هوانوردی و حتی در مطالعات انرژی بکار برده می‌شود.
در نیم قرن گذشته شاهد حضور حدود پنج فناوری عمده بودیم، که باعث پیشرفتهای عظیم اقتصادی در کشورهای سرمایه گذار و ایجاد فاصله شدید بین کشورهای جهان شد. متأسفانه در کشور ما بدلیل فقدان جرات علمی و عدم تصمیم گیری بموقع ، به این فرصتها پس از گذشت سالیان طلائی آن بها داده می‌شد که البته سودی هم برای ما به ارمغان نمی آورد، همچون فنآوری الکترونیک و کامپیوتر در دو سه دهه گذشته که امروزه علیرغم توانائی دانشگاهی و داشتن تجهیزات آن ، هیچگونه حضور تجاری در بازارهای چند صد میلیاردی آن نداریم. فناوری نانو جدیدترین این فرصتهاست، که کشور ما باید برای حضور یا عدم حضور در آن خیلی سریع تصمیم خود را اتخاذ کندعلم و فناوری نانو (نانو علم و نانو تکنولوژی) توانائی بدست گرفتن کنترل ماده در ابعاد نانومتری (ملکولی) و بهره برداری از خواص و پدیده‌های این بعد در مواد ، ابزارها و سیستمهای نوین است. این تعریف ساده خود در برگیرنده معانی زیادی است. به عنوان مثال فناوری نانو با طبیعت فرا رشته‌ای خود ، در آینده در برگیرنده همه فناوریهای امروزین خواهد بود و به جای رقابت با فن آوریهای موجود ، مسیر رشد آنها را در دست گرفته و آنها را بصورت «یک حرف از علم» یکپارچه خواهد کردمیلیونها سال است که در طبیعت ساختارهای بسیار پیچیده با ظرافت نانومتری (ملکولی) _مثل یک درخت یا یک میکروب_ ساخته می‌شود.علم بشری اینک در آستانه چنگ اندازی به این عرصه است، تا ساختارهائی بی‌نظیر بسازد که در طبیعت نیز یافت نمی‌شوند. فناوری نانو کاربردهای را به منصه ظهور می‌رساند که بشر از انجام آن به کلی عاجز بوده است و پیامدهائی را در جامعه بر جا می‌گذارد که بشر تصور آنها را هم نکرده است. به عنوان مثال:ساخت مواد بسیار سبک و محکم برای مصارف مرسوم یا نو ورشکستگی صنایع قدیمی همچون فولاد با ورود تجاری مواد نو کاهش یافتن شدید تقاضا برای سوختهای فسیلی همه گیر شدن ابر کامپیوترهای بسیار قوی ، کوچک و کم مصرف سلاحهای سبکتر ، کوچکتر ، هوشمندتر ، دور بردتر ، ارزانتر و نامرئی‌تر برای رادار شناسائی فوری کلیه خصوصیات ژنتیکی و اخلاقی و استعدادهای ابتلا به بیماری ارسال دقیق دارو به آدرسهای مورد نظر در بدن و افزایش طول عمر از بین بردن کامل عوامل خطرناک جنگ شیمیائی و میکروبی از بین بردن کامل ناچیزترین آلاینده‌های شهری و صنعتی سطوح و لباسهای همیشه تمیز و هوشمند تولید انبوه مواد و ابزارهائی که تا قبل از این عملی و اقتصادی نبوده‌اند و بسیاری از موارد غیر قابل پیش بینی دیگر.

ابداع دستگاه محل یاب اصابت صاعقه

اخیرا توسط شرکت برق توکیو یک دستگاه محل یاب صاعقه بنام LPATS ابداع گردیده است.دستگاه LPATS
(Lightning Positioning And Tracking System) قادر است با استفاده از تکنیک اندازه گیری زمان دریافت موج صاعقه
(Time–of–Arrival) محل دقیق اصابت صاعقه را مشخص نماید. این دستگاه دارای شش عدد دریافت کننده از راه دور RR ( Remote Receivers ) است که برای دریافت امواج الکترومغناطیسی ناشی از صاعقه بکار میروند. این دستگاه نیز دارای بخش تحلیل گر مرکزی(CA) است که با تجزیه و تحلیل کلیه اطلاعات دریافتی توسط RR محل دقیق اصابت صاعقه را محاسبه و تعیین می نماید. این دستگاه قادر است که محل اصابت صاعقه همراه با زمان اصابت و حداکثر جریان صاعقه را در زمان حقیقی بر روی یک صفحه CRT نمایش دهد.
اطلاعات مربوط به صاعقه که از طریق دستگاه LPATS بدست می آید میتواند برای طراحی دقیق عایقها، بازیابی سریع عیبها و پیش بینی اصابت صاعقه استفاده گردند. آزمایش دستگاه LPATS جهت ارزیابی عملکرد آن در سال 1990 میلادی شروع شد. پس از انجام تحقیقات بیشتر برای بهبود عملکرد آن، یک دستگاه LPATS پیشرفته ساخته شد. دستگاه اخیر در آوریل 1995 عملا مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است.
شکل (1) یک نمونه از نتایج مشاهدات و اندازه گیریهای بدست آمده توسط دستگاه LPATS را نشان می دهد.
همانگونه که ملاحظه میگردد در صفحه مختصات جغرافیای منطقه در یک صفحه دو بعدی محل های اصابت صاعقه بصورت نقاط تیره و با شدتهای گوناگون مشخص گردیده اند. همانگونه که در جدول گوشه سمت چپ بالا ملاحظه میگردد فاصله های زمانی متعددی را با رنگهای همسان با رنگ نقاط تیره در صفحه مختصات جغرافیائی نشان میدهد که محدوده زمانهای اصابت صاعقه در محل متناظر با آن رنگ را مشخص می نماید. بعنوان مثال محدوده زمانی 17:20 ~ 17:30 محدوده زمانی اصابت صاعقه در نقطه ای را نشان میدهد که در صفحه با همین رنگ تیره مشخص گردیده است.
شکل (1) : نمایش محل های اصابت صاعقه در مختصات جغرافیائی
منطقه بهمراه ساعات و فاصله زمانی اصابت صاعقه
منبع : بخش توسعه شرکت برق توکیو- ژاپن - صبا

کاهش میدان مغناطیسی وسایل برقی

ابداع روشهای اقتصادی برای کم کردن میدان مغناطیسی ناشی از سیستم قدرت و اجزاء آن بویژه در داخل و خارج پست های برق مورد علاقه شرکتهای برق بوده و موضوع پروژه ائی است که در حال حاضر بر روی آن فعالیت می شود. روش های کاهش میدان مغناطیسی مورد بحث شامل نصب محافظ ، روش های جبران سازی و تغییر طراحی شینه ها ، ترانسفورماتورهای قدرت و دیگر وسائل برقی می باشد. از روش های جدید محاسبه و تحلیل میدانها مبتنی بر روش های المان محدود سه بعدی
FEM 3 – Dimensional Finite Element Methods و روش های بهینه سازی نیز استفاده شده است .
اثرات بیولوژیکی :
برای مدت بیش از بیست سال موضوع اثرات نامطلوب میدان های مغناطیسی برق صنعتی (فرکانس 50 یا 60 هرتز ) برسلامتی انسان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است اما نتیجه این بحث و بررسی ، تاکنون بطور قطعی مشخص نشده است . بعضی از مطالعات اپیدیمولوژی نشان میدهد که برای اشخاصی که درنزدیکی این میدانها زندگی میکنند ممکن است خطراتی ایجاد شود.
مسئولین سوئدی ، جانب احتیاط را رعایت کرده و توصیه می کنند که در صورت تجاوز میدان مغناطیسی از مقدار عادی ( نرمال ) می بایستی شدت این میدان ها را کاهش داد .
میدان های مغناطیسی برق صنعتی می توانند در عملکرد دستگاه های حساس الکترونیکی و دستگاه های پرتاب الکترون Electron Beam مانند صفحه های تلویزیون و کامپیوتر دخالت کنند . این تداخل امواج برای میدان های مغناطیسی با شدت بالاتر از0 .5 ~ 0 .6 میکروتسلا صورت می گیرد . این تداخل امواج در بافت های بیولوژیکی انسانی نیز رخ می دهد .
مقادیر نمونه شدت میدان مغناطیسی در یک اطاق قرار گرفته روی محل نصب ترانسفورماتور قدرت از 4.4 میکروتسلا تا 1.1 میکروتسلا متغیر است.
شکل (1) نحوه تداخل میدانهای مغناطیسی را با تجهیزات الکترونیکی مجاور آن نشان میدهد و شکل (2) توزیع شدت میدان مغناطیسی ناشی از یک پست تبدیل ولتاژ را که در یک منطقه مسکونی واقع شده است نشان می دهد.


شکل (1) : نحوه تداخل میدانهای مغناطیسی با تجهیزات الکترونیکی

شکل (2) : شدت میدانهای مغناطیسی ناشی از یک پست تبدیل ولتاژ در یک منطقه مسکونی
منبع : دانشگاه Chalmers
آ درس : http://www.chalmers.se/

لامپ کم مصرف برای سلامتی مضر است

دانشمندان انگلیسی می گویند؛ لامپ‌های کم مصرف می‌تواند برای سلامتی مضر باشد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از روزنامه اینترنتی روسی اوترا، دانشمندان انگلیسی اعلام کردند: افرادی که پوست حساسی دارند بیش از سایرین از این لامپ‌ها آسیب می‌بینند چون میزان پرتو ناشی از آنها از لامپ‌های معمولی بیشتر است.
بر اساس این گزارش کارشناسان انجمن پوست انگلیس معتقدند لامپ‌های کم مصرف موجب تسریع ابتلا به بیماری‌های پوستی و از جمله سرطان پوست و هم‌چنین سرگیجه و میگرن درافراد مبتلا به صرع می‌شوند.
دانشمندان انگلیسی به‌ویژه از این موضوع نگران هستند که دولت این کشور براساس برنامه صرفه‌جویی در مصرف برق قصد دارد تا سال 2011 استفاده از لامپ‌های معمولی پرمصرف را به طور کلی متوقف کند و این برنامه می‌تواند به 340 هزار فرد دارای پوست حساس آسیب وارد کند در ضمن از ماه ژانویه فروش لامپ‌های پرمصرف در فروشگاه‌های انگلیس ممنوع خواهد شد.
شناسایی لامپ‌های غیراستاندارد وارداتی در بازار
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران اعلام کرد: ده مورد لامپ‌های غیراستاندارد وارداتی در بازار شناسایی و جمع آوری شدند.
به گزارش روابط عمومی این اداره، مهدی پورهاشم افزود: به منظور نظارت بر کالاهای مشمول استاندارد اجباری در سطح بازار پس از نمونه برداری انواع لامپ موجود در بازار و آزمون در آزمایشگاه‌های تایید صلاحیت شده، مشخص شد لامپ‌های وارداتی مذکور غیراستاندارد است.
وی با اعلام نام تجاری آنها افزود: ده مورد لامپ غیر استاندارد کشف شده شامل، لامپ 100 وات رشته‌ای با نام تجاری TONGSRAMS ،100 وات معمولی شفاف رشته‌ای با نام تجاری SINAR ،100 وات معمولی مات رشته‌ای با نام تجاری LONGLIFE ، شمعی اشکی 60 وات رشته‌ای با نام تجاری PGT کم مصرف 36 وات- PII با نام تجاری REZA کم مصرف 36 وات - SP با نام تجاری schwan ; - کم مصرف 18 وات esp با نام تجاری uwigqemetal - کم مصرف 26 وات - esp با نام تجاری EYCEONOMY ، کم مصرف 26 وات با نام تجاری SEPEHR است و همچنین دو نمونه کم مصرف 7 وات با نام تجاری OPPLE و یخچالی 15 وات با نام تجاری KEL در بند نشانه‌گذاری با استاندارد ملی مربوطه مغایرت داشته و مشمول تذکر شده است.
مدیرکل استاندارد استان تهران تاکید کرد: لامپ مشمول اجرای استاندارد اجباری است و استفاده از نوع غیراستاندارد آن موجب ضرر و زیان مصرف‌کنندگان خواهد شد.
پورهاشم افزود: مطابق ماده 9 قانون موسسه، توزیع و فروش کالای مشمول استاندارد اجباری با کیفیت پایین‌تر از استاندارد و یا بدون داشتن نشان استاندارد ممنوع بوده است و توزیع کنندگان و فروشندگان این نوع کالا باید در خصوص محصولات داخلی، داشتن نشان استاندارد و در خصوص کالاهای وارداتی، داشتن مدارک قانونی مربوطه با استاندارد را مورد توجه قرار دهند.
وی هشدار داد در صورت مشاهده این نمونه لامپ‌ها در بازار، ضمن توقیف کالاها از طرف بازرسان این اداره کل، با توزیع کنندگان برخورد قانونی خواهد شد.
پورهاشم از شهروندان نیز خواست در صورت مشاهده توزیع این قبیل کالا در بازار مراتب را سریعا از طریق نمابر 44464340 به روابط عمومی اداره کل استاندارد استان تهران اطلاع دهند

پیش گیری از آتش سوزی جنگل ها با استفاده از انرژی الکتریکی درختان

پژوهشگران دانشگاه MIT در حال کار بر روی پروژه ی جدیدی هستند که بتوانند با استفاده از یک شبکه ی بی سیم سنسور از گسترش آتش سوزی جنگل جلوگیری کنند. برای این کار آن ها می خواهند دریابند که آیا انرژی درختان جنگل می تواند این سنسورها را تغذیه کند یا نه؟ آن چه که پژوهشگران طی این پژوهش یاد می گیرند می تواند احتمال استفاده از درختان را به عنوان نگهبانانی ساکت در مرزهای کشورها برای کشف تهدیدهای احتمالی مانند مواد رادیواکتیو قاچاق افزایش دهد.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه اطلاع رسانی صبا و به نقل از فیزورگ، سازمان Forest Service امریکا در حال حاضر آتش سوزی جنگل ها را با استفاده از ابزار گوناگونی شامل ایستگاه های هواشناسی خودکار کنترل شونده از راه دور پیش بینی و ردیابی می کند. ولی این ایستگاه ها گران قیمت بوده و نواحی محدودی را تحت پوشش خود قرار می دهند. سنسورهای اضافی می توانند با فراهم آوردن اطلاعات آب و هوایی محلی بهتر، در مدل های پیش بینی آتش سوزی ها و تهدیدهای اولیه نقش مهمی ایفا کرده و درختان را از خطر آتش سوزی حفظ کنند. از آن جایی که دسترسی به این سنسورها اغلب خیلی دشوار است، بنابراین شارژ دوباره یا تعویض دستی باتری های آن ها، انجام این پروژه را غیرعملی و گران قیمت می کند.
سیستم سنسور جدید با جاسازی سنسورها در درختان که خودشان تغذیه ی خودشان را بر عهده دارند، از بروز این مشکل خودداری می کند. این سنسورها به باتری هایی مجهز شده اند که می توانند با استفاده از برق تولیدی از انرژی درختان به آهستگی خودشان را دوباره شارژ کنند. شوگوانگ زانگ، یکی از پژوهشگران این پروژه و دستیار مدیر مرکز مهندسی زیست-پزشکی MIT (CBE) گفت: "یک درخت تنها نمی تواند انرژی الکتریکی زیادی را تولید کند. ولی همان طور که آبی که از یک شیر آب چکه می کند می تواند به مرور زمان یک سطل آب را پر کند، انرژی حاصله از درختان به مرور افزایش می یابد."
سیستم جدید برق را به میزان کافی تولید می کند تا به سنسورهای دما و سنسورهای رطوبتی این اجازه را بدهد تا آن ها بتوانند در هر روز چهار بار سیگنال ها را به طور بی سیم ارسال کنند و یا در صورت وقوع آتش سوزی، سیگنال ها را به سرعت ارسال کنند. هر سیگنال از یک سنسور به سنسور بعد جهش می کند تا زمانی که به یک ایستگاه هواشناسی موجود برسد. سپس این سیگنال ها توسط ماهواره به مرکز کنترل و مدیریت جنگل واقع در شهر بویز ایالت آیداهو مخابره می شود.
مدت زمان زیادی بود که دانشمندان دریافته بودند درختان می توانند به میزان بسیار کمی برق تولید کنند ولی هیچ کس دقیقاً نمی دانست که این انرژی چگونه تولید می شود و یا چگونه می توان از مزایای آن بهره برد. زانگ و همکارانش در مجله ی اخیر Public Library of Science ONE به این پرسش پاسخ دادند. اندرس مرشین همکار فوق دکترای این پروژه در CBE اظهار داشت: "این یک پدیده ی نسبتاً ساده است. این پدیده به دلیل عدم توازن بین pH یک درخت و خاکی که در آن رشد می کند رخ می دهد." اولین مؤلف مقاله، کریستوفر لاو بود. وی دارای مقام ارشد MIT در شیمی است که از سال اول ورود به دانشگاه روی این پروژه کار می کرده است.
تیم پژوهشی برای حل معمای این که ولتاژ ناشی از درختان دقیقاً از کجا سرچشمه می گیرد، می بایست چندین نظریه را که خیلی از آن ها عجیب و غریب به نظر می رسند، امتحان کنند. برای این کار آن ها آزمایش های زیادی انجام دادند که نشان می دهد برق تولید شده از انرژی درختان به دلیل یک واکنش الکتروشیمیایی اکسایش کاهش ساده نیست (واکنشی که انرژی الکتریکی «باتری های سیب زمینی » را که در آزمایشگاه های علمی دبیرستان ها مرسوم است فراهم می کند، http://en.wikipedia.org/wiki/Lemon_battery). این تیم پژوهشی همچنین به دلیل پیوستن به خطوط قدرت زیرزمینی، امواج رادیویی و تداخل الکترومغناطیسی از منبع چشم پوشی کردند.
قرار است آزمایش شبکه ی بی سیم سنسور، که توسط Voltree Power در حال توسعه است، در فصل بهار سال 2009 در قطعه زمینی به مساحت 4 هکتار که توسط Forest Service فراهم شده است، آغاز شود. به گفته ی لاو که همراه با مرشین از سرمایه گذاران Voltree Power است، نمونه ی شارژر باتری که مهار کننده ی انرژی زیست می باشد و همچنین سنسورها، هم اکنون آماده می باشند. لاو بیان داشت: "ما پیش بینی می کنیم در هر 0.4 هکتار نیاز به مجهز کردن چهار درخت می باشد." وی همچنین متذکر شد این سیستم طوری طراحی شده است که کارگران غیر متخصص بتوانند آن را به راحتی نصب کنند.
وی نتیجه گیری کرد: "ما هم اکنون دقیقاً ارزیابی می کنیم که آرایش شبکه ی بی سیم سنسور باید به چه صورت باشد تا کم ترین توان ممکن را استفاده کند." آزمایش های اولیه توسط MagCap Engineering, LLC به واسطه یUndergraduate Research Opportunities Program دانشگاه MIT پشتیبانی شده است.
منبع : فيزورگ و سايت صبا

توسط يك مخترع ايراني لباس كار ايمن در برابر برق گرفتگي ابداع شد

يك مخترع ايراني نوعي لباس كار ابداع كرده است كه با قراردادن سيستمي ساده و مطمئن در آن، افرادي را كه به هر نوع با برق و دستگاه‌هاي برقي كار مي‌كنند، از خطر برق گرفتگي ايمن نگاه مي‌دارد. "فرزاد ايماني" دانشجوي رشته برق صنعتي كه در هفتمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري در محل نمايشگاه بين‌المللي شركت كرده بود، روز دوشنبه به خبرنگار گروه علمي خبرگزاري ايرنا گفت: مهندسين و متخصصين و كارگراني كه با برق و دستگاه‌هاي سبك و سنگين برقي سر و كار دارند با پوشيدن اين لباس در محل كار مي‌توانند با خاطري آسوده و اطمينان كامل فعاليت كنند. به گفته او اين اطمينان خاطر و فراغت از نگراني باعث مي‌شود آنان بتوانند كار خود را صحيح‌تر و سريع‌تر انجام دهند. ايماني گفت: در اين لباس چهار مچ بند بكار رفته كه هر مچ بند از پارچه‌اي مناسب و راحت و انعطاف پذير تهيه شده و در سطح دروني هر مچ بند، سيم افشان نرمي به كار رفته و دوخته شده است. وي گفت: در اين لباس دو مچ بند براي مچ دو دست و دو مچ بند براي مچ دو پا تعبيه شده است. مچ بند دو دست، به وسيله سيم مناسبي كه از سطح دروني لباس كار مي‌گذرد به هم متصل شده است. مچ بندهاي دو پا نيز به همين شكل و با همين نوع سيم مناسب و مطمئن از سطح دروني لباس كار به يكديگر وصل شده است. اين مخترع افزود: سيم اتصال كوتاه بين دو دست و سيم اتصال كوتاه بين دو پا هم بوسيله سيم مناسب اتصالي به يكديگر متصل شده است. وصل اين تكه سيم به اين دليل است كه اگر يك يا هر دو دست به نول و يك يا هر دو پاي شخص به فاز و يا برعكس، وصل شود، جريان برق بتواند مسير خود را از طريق نقطه اتصال بين دو سيم پيدا كند و تخليه شود. به عنوان مثال اگر به پا سيم فاز و به دست سيم نول وصل شود جريان برق از طريق مچ بندي كه سيم اتصال كوتاه را به پا وصل مي‌كند به طرف دستي كه به سيم نول وصل گرديده جريان مي‌يابد و خارج مي‌شود. وي اطمينان داد كه اين لباس كار بسيار مطمئن و راحت و ارزان بوده و براي هر نوع شرايط كاري و محيطي بسيار مناسب است.

Thursday, October 16, 2008

برگزاري همايش توسعه فرهنگ ايمني ، حفاظت فني و بهداشت كار

ديروز مورخ 24/7/87 همايش يك روزه توسعه فرهنگ ايمني ، حفاظت فني و بهداشت كار توسط شركت آب و فاضلاب مشهد در سالن اجتماعات مجتمع آموزش عالي وزارت نيرو با حضور مديران و كارشناسان و پيمانكاران اين شركت و نيز حضور مهماناني از سازمان هاي مختلف از جمله سازمان كار و امور اجتماعي ، دادگستري خراسان رضوي ، شركت توزيع نيروي برق مشهد و ... برگزار گرديد.

توليد قرص برق‌گير در كشور

محققان كشورمان در پژوهشگاه نيرو با استفاده از فناوري نانو موفق به توليد قرص برق‌گير شدند.مهندس فرخ اميني معاون پژوهشي پژوهشگاه نيرو گفت: «پودر اكسيد روي توليد شده بر اساس فناوري نانو با افزودن موادي چون اكسيد بيسموت، كروم، نيكل، منگنز و مواد ديگر تبديل به ماده اوليه «وريستور» اكسيد روي براي توليد برق‌گير در شبكه‌هاي انتقال و توزيع برق مي‌شود. ريزساختارهايي در حد نانو باعث ارتقاي همگني مي‌شود كه اثر مستقيمي در هدايت الكتريكي برق‌گير و ولتاژ شكست آن دارد. بهره‌برداري از توليدات داخلي اين محصول نياز به حمايت و اطلاع‌رساني مناسب دارد.»

آب یا کوکا کولا

ما شنيده‌ايم كه نوشابه‌های گازدار برای سلامتی مضر است،
اما آيا می‌دانيد:
· در بسياری از ايالتهای آمريكا، مامورين پليس راه دو گالن كوكاكولا در صندوق‌عقب ماشينشان دارند تا در صورت تصادف رانندگی، خون را با كمك آن از جاده پاك كند.
· اگر تكه‌ای از گوشت گاو را در يك كاسه كوكاكولا قراردهيد، پس از دو روز ناپديد می‌شود.
برای تميز كردن توالت: يك قوطی كوكاكولا را داخل سنگ دستشويي بريزيد و يك ساعت صبر كنيد، سپس با آب پر فشاربشوييد. اسيد سيتريك موجود در كوكاكولا لكه‌ها را از سطوح چينی می‌زدايد.
منبع : اينترنت