Sunday, August 10, 2008

تغذيه در محيط كار

منبع : ILO
مترجم : محمد عليشاهي
در تحقيقي كه آقاي وانجك با عنوان "غذا در محل كار" انجام داده است آمده است كه غذاي مناسبي كه در كنار همكاران و در محيطي آرام خورده مي شود باعث مي شود كارگران بهترين عملكرد را داشته باشند. وقتي كارگران آرامش داشته و از تغذيه مناسبي برخوردار باشند بهره وري بالاتري داشته و كارفرمايان و خانواده هايشان را نيز بهره مند مي سازند.براساس اين تحقيق، تغذيه نامناسب براي شركتها در سراسر جهان كاهش بهره وري معادل 20 درصد را به دنبال دارد. در كشورهاي فقيرتر مثل هند بيماري و مرگ ناشي از سوء تغذيه سالانه هزينه اي بالغ بر 10 الي 28 ميليارد دلار به بار مي آورد. فقر آهن كه موجب سستي و بي حالي فرد مي شود ساليانه 5 ميليارد دلار به بهره وري در جنوب شرق آسيا زيان وارد مي كند.در كشورهاي ثروتمند، چاقي، امراض قلبي، سرطان و ديابت عوارض استفاده گسترده از تنقلات است. در آمريكا در شرايطي كه دو سوم مردم دچار چاقي هستند، صنعت بيمه امريكا ساليانه هزينه اي بالغ بر 7/12 ميليارد دلار براي بيماران پرداخت مي كند.وانجك مي گويد حرف ما اين است كه تغذيه صحيح پايه نگراني هاي دولت، كارفرمايان، اتحاديه ها و كارگران درباره ي بهروري كار ، ايمني دستمزد و امنيت شغلي است. شركتها با عدم توجه به تغذيه مناسبتر به خود زيان وارد مي كنند.بجز بعضي استثناء ها، دولتهايي كه درصدد اشاعه تغذيه سالمتر بوده اند به مدارس و تشكل هاي گسترده تر توجه كرده و محيط كار را فراموش كرده اند. يك استثناء دانمارك است كه يك برنامه تغذيه ملي تحت عنوان" روزي6 تا" ميوه ي مجاني و ارزان در اختيار كارگران شركت هاي عضو قرار مي دهد. وانجك مي گويد همانند مدارس، محيط هاي كاري نيز جايي هستند كه قشري از مردم هر روز و هرسال براي يك منظور خاص مراجعه مي كنند . محل كار جايي است كه افراد بزرگسال نيمي از بيداري و حدود يك سوم زندگي خود را در آن مي گذرانند.علاوه بر اين ، روز كاري وعده هاي غذايي، زمان استراحت – ساعت چاي و قهوه- ساعت نهار را دربر مي گيرد. وانجك مي گويد حتي " فر دفلينتون" هم با شنيدن سوت استراحت ظهر سراسيمه خو را آماده مي كرد.مانع چيست؟ با وجود اين شرايط مطلوب براي سلامت، اين فاجعه است كه اكثريت غالب محيط هاي كار تغذيه اي كاملاً مخالف با تغذيه سالم ارائه مي دهند: دستگاه هاي خريد خودكار پراز نوشيدني چيپس، غذاهاي حاضري است . دست فروش ها غذاهاي روغني و گاهي آلوده مي فروشند، جلسات اداري با انواع شيريني جات پذيرايي مي شوند و در كشورهاي غني و فقير فرصت كمتري براي متوقف ساختن كار براي صرف چاي يا غذا در نظر گرفته مي شود. در كشورهاي درحال توسعه، كارگران گاهي اوقات فرصت كافي براي صرف غذا ندارند و حتي شايد اصلاً فرصتي به آنها داده نمي شود، در حاليكه در كشورهاي توسعه يافته بطور روز افزوني كارفرمايان سرويس غذا برسر ميز كار را ارائه مي دهند. وانجك به يافته هاي يك آمار تهيه شده در انگلستان اشاره مي كند كه بر طبق آن 70 درصد كارمندان بطور مرتب نهار خود را پشت ميز كار خود صرف مي كنند. او مي گويد، آرامش هم به اندازه تغذيه در رسيدن به حداكثر بهره وري حائز اهميت است . در "تغذيه ي كار" اثري كه حاصل مطالعات وانجك است فهرست هاي غذايي متنوعي براي هر محيط كاري براساس مطالعات انجام شده در 28 كشور پيشنهاد شده است .

No comments:

Post a Comment