Saturday, August 2, 2008

مقررات بهداشتي غذاخوريها و بوفه ها

بهداشت فردي :
کليه کارگران موظفند کارت بهداشت معتبر در محل کار خود داشته باشند .
سرپرستان موظفند که قبل از استخدام اشخاص کارت بهداشت آنان را مطالبه و در محل کار نگهداري نمايند .
کارگران موظفند اصول بهداشت فردي را کاملا” رعايت نموده و به دستورهايي که توسط کارشناس بهداشت داده مي شود عمل نمايند.
کارگران رستوران بايد ملبس به کلاه ، دستکش ، روپوش وکفش مناسب و کاملا” تميز و بهداشتي باشند .
متصديان موظفند جايگاه مناسبي جهت قراردادن لباس کارگران خود تهيه نمايند .
هر کارگر موظف به داشتن صابون و حوله تميز اختصاصي مي باشد .
کارگراني که به نحوي از انحا با طبخ و توزيع مواد غذايي سر و کار دارند در حين کار حق دريافت بهاي کالاي فروخته شده را شخصا” از دانشجو نخواهند داشت .
براي کارگران مي بايست حمام ، دستشويي ، توالت مجزا و مناسب از نظر کيفي و کمي وجود داشته باشد .
بهداشت محيط :
کف بايد از جنس قابل شستشو – صاف – و بدون فرو رفتگي و داراي شيب مناسب باشد .
ديوارهاي ساختمان با رنگ مناسب ، بدون شکاف و قابل شستشو ( تا ارتفاع مناسب بر حسب نوع کار ) باشد .
سقفها بايد مسطح بدون ترک خوردگي ، شکاف و هميشه تميز باشد .
درها و پنجره ها طوري تعبيه شوند که بتوانند از ورود حشرات جلوگيري نمايند و مجهز به توري سيمي ضد زنگ باشند .
آب مصرفي تميز و مورد تاييد مقامات بهداشتي باشد .
لوله کشي آب گرم و سرد در مجتمع غذاخوري و آب گرم در طول مدت انجام کار وجود داشته باشد .
سيستم فاضلاب بهداشتي باشد ( کف شور مناسب ، شيب کافي ، درپوش و … )
وجود کپسول اطفاء حريق و جعبه کمکهاي اوليه و ارائه آموزشهاي لازم به پرسنل الزامي است .
ايجاد هر گونه حوض و حوضچه يا پاشوي که در آن آب به صورت راکد باشد ممنوع است .

No comments:

Post a Comment