Friday, June 29, 2012

مراقب ورود حیوانات موذی به داخل پست های برق باشید


از جمله مشکلاتی که می تواند تهدید کننده تاسیسات الکتریکی باشند ؛ ورود حیوانات موذی مثل پرندگان ، مار ، موش و گربه به داخل پست ها و تابلوهای برق است.
برای جلوگیری از ورود این حیوانات، باید برقکاران در بازدیدهای دوره ای، اطراف تاسیسات و دریچه هایی که امکان ورود حیوانات است را کنترل کرده و آنها را مسدود نمایند.

نصب پارچه نوشته و پرچم روی پایه های برق و احتمال برقگرفتگی


علی رغم هشدارها و تذکرات در خصوص عدم نصب پارچه نوشته و یا پرچم و حتی ریسه های روشنایی بر روی پایه هاي معابر و تیرهای برق ، متاسفانه باز هم شاهد چنين رفتاري از برخي از شهروندان ،كسبه هاي بازار و حتي بعضي از تكايا و حسينيه ها در هنگام برگزاري مراسم های مذهبي و جشن ها هستيم.
اگر چه استفاده از چنين ابزاري براي تبليغات و همچنین به منظور باشكوه برگزار نمودن مراسم ها و اعياد امري است ضروري ، ولي در خصوص اينكه چگونه اينكار انجام گردد و چه خطراتي مي تواند مجري و حتي شهروندان را تهدید نمايد، بايد با دقت بررسی گردد. بدیهی است كه برای نصب این پارچه نوشته ها ، باید یک مكان مناسب و امن در نظر گرفته شود.
بارها شاهد هستيم كه جهت انجام و نصب چنين پارچه هايي از جوانان كم تجربه و ناآگاه استفاده مي گردد ، از آنجاييكه جوانان در چنين ماموريت هايي با شور و علاقه حضور پيدا مي كنند ، ضريب ريسك و خطر آنان نيز بالا خواهد رفت ، بطور مثال براي نصب اين پارچه ها روي تيرهاي برق ،معمولا ارتفاع بالاتري را انتخاب مي كنند كه درست در نزديكي تاسيساتي چون ترانسفورماتور و متعلقات آن بوده كه تحت ولتاژ بيست هزار ولت قرار دارند. 
كه اين موضوع مي تواند خداي ناكرده منجر به برقگرفتگي و سقوط آنان گردد، كه پيامد چنين حوادثي ضايعه اي غيرقابل جبران و تحمل ، براي خانواده های آن عزيزان خواهد بود.
همانطور كه قبلا نيز تذكر داده شده ، خطوط هوايي برق و تاسيسات و متعلقات آن كه تحت ولتاژ بيست هزار ولت قرار دارند، بدون تماس مستقيم و در فاصله اي اندك ايجاد برق گرفتگي مي نمايند و آثار بجاي مانده از چنين برق گرفتگي هايي غيرقابل جبران بوده و اگر مصدوم زنده بماند معمولاً با نقص عضو همراه می باشد و قربانی باید تا  پایان عمر ،با این شرایط  بسازد.

در تصوير بالا كسي كه قرار بود آن پارچه را نصب نمايد، كارش ناتمام مي ماند چرا كه به دليل برقگرفتگي از همان ارتفاع سقوط نموده و متاسفانه جانش را از دست مي دهد.

لذا اميدوارم شما عزيزان
با دقت نظر و تدبير،
مانع از وقوع مجدد چنين حوادث تلخ و غيرقابل جبراني شويد.

اتصال برق کولر حادثه ساز شد

1391/04/05
اتصال برق کولر موجب آتش سوزی درکولر منزل مسکونی شد که با تلاش آتش نشانان حریق سریعاً مهارگردید.



به گزارش روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري اهواز :
مورخ 5/04/91 ساعت 04/02 دقيقه بامداد به سامانه 125 اين سازمان خبر از وقوع رخداد حریق در منزل مسکونی واقع درپردیس داده شد.آتش نشانان دو دقیقه بعد در محل حادثه حاضربودند وبی درنگ با بکارگیری تجهیزات ایمنی و خاموش کننده موفق به مهار شعله های آتش کولرشدند و از بروز خسارت به منزل مسکونی جلوگیری نمودند .در این عملیات 6 مامور آتش نشان به همراه دو دستگاه خودرو اطفاء حریق شرکت داشتند. علت آتش سوزی توسط کارشناسان سازمان آتش نشانی اتصال برق کولر گزارش شده است.

اجرای نادرست سیستم ارتینگ و ایجاد برقگرفتگی

البته این حادثه تلخ مربوط به روزهای اول عید دو سه سال پیش هست ، ولی به دلیل اهمیت موضوع مجدد تصاویر آن را آوردم که شهروندان و عزیزانی که با برق و تجهیزات الکتریکی سر و کار دارند، متوجه باشند که انرژی برق با تمام مزایایی که دارد، با کوچک ترین اشتباه ، می تواند به کاربران خود لطمه جدی وارد کرده ، که بعضاً غیرقابل بهبود و درمان هستند.
از طرفی تشریح این حادثه ، ممکن است برای عبرت آموزی برخی از همکارانی که احساس می کنند با برق دوست هستند و به اصطلاح برق روی آن ها کارگر نیست و ضد برق هستند ، موثر واقع شده تا در تفکر خود تجدید نظر نمایند.


فکر کنم روز اول یا دوم عید بود که وقوع حادثه مذکور را اطلاع دادند ، طبق گفته صاحب کارگاه ، به دلیل ایجاد نقص فنی سیستم الکتریکی الکتروپمپ ، کار تعمیر آن را به یک برقکار می سپارد ، برقکار پس از بررسی و تعمیر سیستم الکتریکی و انجام سیم کشی هایی که در تصویر می بینید الکتروپمپ را راه اندازی می کند.
از این موضوع مدت زیادی نمی گذرد ، یک روز یکی از کارگران کارگاه، مامور می گردد خودرو داخل گاراژ را نظافت نماید و به همین منظور ایشان برای شستشوی خودرو ، الکتروپمپ مذکور را روشن نموده و با شلنگ مشغول شستشوی خودرو می گردد که ناگهان دچار برق گرفتگی شده و متاسفانه در دم جان می دهد.


پس از بررسی و معاینه محل حادثه، مشخص می گردد که یک فاز از سه فاز الکتروپمپ بدنه کرده و دستگاه با همین شرایط کار می کرده است.
به دلیل اینکه جریان نشتی بیشتر از جریان نامی فیوز حفاظتی نبوده است ، لذا فیوز این جریان خطا را ندیده و تحریک نشده و عمل نکرده است. 
اما ببینیم این به ظاهر اتصال به زمینی!! که در محل ایجاد شده چه شرایطی دارد ؟!
همانطور که در تصویر بالا می بینید ، سیم هایی به بدنه الکتروموتور ؛ سرشلنگی و بدنه در فلزی متصل هستند.
کسی که اینکار را انجام داده  ( مثل خیلی از عزیزان، که در منزل برای لوازم برقی خود اینکار را انجام می دهند و با سیم رابط محل اتصال ارت وسیله برقی را به لوله فلزی آب وصل می کنند ) تصور کرده با اتصال سر سیم رابط به بدنه در فلزی که به زمین ارتباط دارد، بدنه الکتروموتور را به اصطلاح اتصال به زمین نموده و شرایط ایمن شده است.
اما این تصور کاملاً نادرست بوده و همانطور که بیان گردید این سیستم نه تنها موجب قطع فیوز حفاظتی نشد بلکه این عمل می توانست پیامدهای دیگری غیر از فوت این جوان ناکام داشته باشد که در ادامه عرض خواهم کرد.
باید متذکر شد که هر شی فلزی که قسمتی از آن داخل زمین و خاک است را نمی تواند بعنوان الکترود زمین در نظر گرفت ، پس استفاده از لوله های آب بعنوان الکترود زمین ، اقدام نادرستی است که باید شهروندان عزیز به آن توجه داشته باشند.
در این بررسی مشخص شد که این در فلزی ( در تصویر بالا )  کاملاً برق دار است ، که اگر در این بین، عابر یا کودک کنجکاوی، در فلزی را لمس می کرد ، حتماً دچار برق گرفتگی می شد.
به دلیل همین تصویر نادرست بارها شاهد بودیم ، در یک منزل، به دلیل ارتباط سیم رابط بدنه وسیله برقی با لوله آب و برقدار شدن ناخواسته آن ، موجب برق دار شدن کلیه لوله های فلزی آب یک منطقه شده ، که حتی منجر به بروز جادثه نیز شده است.

به کلیه کارفرمایان ،تجار و کسبه عزیز ،
توصیه می گردد،
برای ایجاد شرایط امن و مطمئن در منزل ، کارگاه و حتی مغازه خود ،
با توجه به تعدد وسایل برقی مورد استفاده
که بعضاً با آب نیز سر و کار دارند ،
حتما با مشورت و استفاده از نظر کارشناسان ذی صلاح برق،
نسبت به استقرار سیستم زمین (ارتینگ)
در ابنیه و مستحدثات خود اقدام نمایند.