Saturday, October 30, 2010
پیشرفته ترین سیستم اتوماسیون هوشمند مدیریت ایمنی کار با ماشین آلات صنعتی
رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار گفت: با نصب و راهاندازی سامانه هوشمند کنترل ایمنی و نظارت سه بعدی پیشرفته (Safety Eye) در نمایشگاه و فرهنگسرای دایمی ایمنی و بهداشت کار مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، افق جدیدی در بهبود سیستم مدیریت ایمنی کار برای سالمسازی محیطهای کار و بکارگیری سیستمهای مدرن و اتوماسیون ایمنی در سطح صنایع کشورگشوده شد.
مهندس مصریان افزود، امروزه متناسب بودن سیستمهای کنترل و ایمنی کار با ماشینآلات صنعتی موجود در صنایع کشور، به منظور حفظ سلامت و ایمنی کاربران و کارگران با حداقل زمان از دست رفته و کاهشهزینههای ناشی از توقف دستگاه و عملیات تولید، بخش مهمی از مباحث مربوط به مدیریت ایمنی، افزایش راندمان تولید و بهرهوری نیروی کار در صنایع کشور را به خود اختصاص داده است.وی تصریح کرد، پیش از این، علیرغم وضعیت بسیار نگرانکنندهای که در تأمین ایمنی محیطهای کاری وجود داشت برای حفاظت از یک محدوده خطرناک، به تعداد زیادی از مجموعه کلیدهای قطع اضطراری(Emergency- Stop)، پردههای ایمنی(Light curtain) و حسگرهای مختلف نیاز بود، که در صورت ورود کاربر به محدوده خطر، اقدام به قطع و توقف کار دستگاه مینمود لیکن با بکارگیری سامانه دوربین سه بعدی ایمنی، با ایجاد یک منطقه حفاظت شده سه بعدی با انعطافپذیری بالا و قابل برنامهریزی، تمام دستگاهها و اشیاء در محدوده تحت پوشش ماشینآلات تولیدی کارگاهها و بنگاههای اقتصادی به شکل سه بعدی مشخص شده و امکان کنترل سرعت و حرکت دستگاه متناسب با خطرات در هر قسمت بوجود خواهد آمد. از دیگر قابلیتهای ارزشمند این سامانه، عدم امکان دستکاری و حذف سیستمهای کنترل ایمنی در دستگاهها و خطوط تولیدمیباشد که این عامل از بروز حوادث تلخ ناشی از غیر فعال نمودن تجهیزات ایمنی در عملکرد ماشینآلات پیشگیری نموده و بدین ترتیب ترس از آیندهای نامعلوم که زائیده و معلول حوادث و سوانح دلخراش در محیط کار میباشد در جامعه صنعتی ما رخت برخواهد بست.مصریان متذکر شد با وجود تمام مزایا و منافعی که گسترش و توسعه صنعت برای بشر بدنبال داشته است سر منشاء خطرات و آبستن حوادث مختلفی نیز بوده که آمار نگرانکننده و بعضاً دلخراش حوادث کوچک و بزرگ که در هر لحظه در جای جای این میهن پهناور رخ میدهد بیانکننده همین امر است لذا با افزایش سرعت کار و حجم تولید، همزمان با ورود روبات ها و ماشینآلات جدید به صنایع و بنگاههای اقتصادی کشور، لزوم هماهنگی هر چه بیشتر سیستمهای ایمنی و کنترل متناسب با محیطهای صنعتی و دستگاههای پیچیده خطوط تولید و مونتاژ، چند برابر شده است. با این سیستم کنترل هوشمند، امکان برنامهریزی و تجزیه و تحلیل مخاطرات شغلی، ارزیابی شرایط کمککننده در بروز حوادث برای کاهش سرعت، اعلام خطر یا توقف دستگاه تا زمانی که دست یا بدن کارگر در محدوده خطر است وجود دارد و از این طریق از قطع بی مورد کل سیستم و عملیات تولید و ایجاد وقفههای طولانی برای برقراری مجدد کار دستگاه جلوگیری به عمل میآید.رئیس مرکز تحقیقات وزارت کار و امور اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد مزایای این سیستم هوشمند گفت: با استفاده از این تکنولوژی نوین ، امکان دریافت تعداد 4000 ورودی حسگر از 200 دستگاه، حجم زیادی از اطلاعات جمعآوری و دریافت شده و توسط کابل فیبر نوری به سامانه پردازشگر مرکزی که از رایانهای با قابلیت محاسبات فوق سریع میباشد منتقل شده و توسط سیستم کنترل قابل برنامهریزی با تقسیمبندی محدوده تحت پوشش به مناطق سبز(محدوده کاری)، زرد(منطقه هشدار) و قرمز(منطقه خطر) دستورات اختصاصی برای عملکرد هر دستگاه فرستاده میشود و با کنترل عملیات هر دستگاه، ایمنی متناسب آن را براساس الزامات استانداردهای جهانی به صورت هوشمند و برنامهریزی شده تأمین مینماید.
حذف روز ايمني در برابر زلزله از تقويم ضرورتي نداشت
حذف روز ايمني در برابر زلزله از تقويم ضرورتي نداشت.
خبرگزاري فارس: رئيس پژوهشگاه بينالمللي زلزلهشناسي گفت: حذف روز ايمني در برابر زلزله از تقويم ملي ايران ضرورتي نداشت و مي توانست به آگاهتر كردن مردم كمك كند.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري فارس، عباسعلي تسنيمي رئيس پژوهشگاه بينالمللي زلزله شناسي در جمع خبرنگاران گفت: ما هر ساله در روز 8 آذر مانور زلزله را در مدارس كشور برگزار ميكنيم و پژوهشگاه زلزله پيشنهاد داده بود تا اين روز به نام روز ايمني در برابر زلزله نامگذاري شود و اين پيشنهاد به هيئت دولت رفت.
Thursday, October 28, 2010
خطرهای الکتریسیته ساکن و نکات ایمنی مربوط به آن
به طور کلی در فرآورده هایی که خاصیت هادی بودن بیش تری دارند, مقدار بیش تری الکتریسیته مقاومت بیشتری نشان دهد (فرآورده های تصفیه شده و خالص) معمولاً شدت تولید بار الکتریسیته, به مراتب کم تر است ولی, از آن جا که بار الکتریسیته آن ها به علت مقاوم بودن مایع, به کندی تخلیه می شود, اختلاف پتانسیل بیشتری در آن ها به وجود می آید.
هنگامی که فرآورده های نفتی به مخازن تلمبه می شوند, دو نوع خطر الکتریسیته ساکن به وجود می آید: یکی جرقه هایی که ممکن است در سطح مایع در مخزن تولید شوند و بسیار خطرناک هستند و دیگر آن که در صورت عایق بودن زمین, بار الکتریسیته در مخزن متراکم شود. در حالت دوم, خطر تراکم بار الکتریکی در جداره مخزن با نصب سیم تلفن از بین می رود.
مرتبط بودن مخزن با زمین, به هیچ وجه نمی تواند از خطر اول؛ یعنی, جهش جرقه در سطح مایع, جلوگیری کند بنابراین, تنها راه جلوگیری از انفجار در مخازن, استفاده از سقف شناور و قطع ارتباط هوا با سطح مایعات است. در ضمن مزیت دیگر این گونه مخازن, این است که تشکیل بخارات نفتی به علت تبخیر تا حدود زیادی کاهش می یابد.
برای این که احتمال تولید جرقه در سطح مایع به حداقل برسد, باید از پر کردن مخازن با سرعت زیاد و ریختن مایع از بالا که ایجاد تلاطم در سطح مایع می کند, خودداری شود. بار الکتریسیته ای که به هنگام پر شدن مخزن تولید می شود, پس از ساکن شدن مایع مخزن در مدت چند ثانیه تا حدود دو ساعت تخلیه می شود و پس از آن, خطر تولید جرقه از بین می رود.
برخی نکات ایمنی در مورد الکتریسیته ساکن وجود دارد که توجه به آنها می تواند از وقوع رخدادهای خسارت بار جلوگیری کند از جمله:
هنگام اندازه گیری مایعات در مخازن به وسیله نوار عمق یاب, مسئول اندازه گیری باید پیش از هر چیز, با تماس دست به نرده مخزن, بار الکتریکی را که احتمالاً با خود حمل می کند, به زمین تخلیه و سپس دریچه مخزن را باز کند. همچنین در مدتی که نوار عمق یاب, از درون لوله عمق یابی به پایین فرستاده می شود, باید نوار با جداره لوله در تماس باشد تا از ایجاد جرقه هنگام برخورد وزنه عمق یاب به سطح مایع, جلوگیری شود.
کارکنان باید از پوشیدن کفش های لاستیکی یا تخت لاستیکی که عایق الکتریسیته است, خودداری کنند زیرا, در این حالت بدن آن ها همیشه حامل بار الکتریسیته است و در لحظه برخورد دست یا بدن به یک جسم هادی, ایجاد جرقه می کند که ممکن است در محوطه های خطرناک, موجب انفجار و آتش سوزی شود. این خطر, به ویژه در هوای خشک یا هنگام رعد و برق, شدت می یابد.
هنگامی که لوله های لاستیکی برای بخار زدن یا شست و شوی مخازن برج ها و ظروف پالایش مورد استفاده قرار می گیرند, باید انتهای لوله در محل ورود آب یا بخار به مخزن, با بدنه مخزن به طور کامل مرتبط باشد تا از ایجاد اختلاف پتانسیل با مخزن جلوگیری شود.
هنگام پر کردن بشکه یا ظروف فلزی از مایعات نفتی, باید دقت شود که سر لوله حتماً با بدنه در تماس باشد. از ایستادن در نزدیکی نقاطی که بخار, از لوله یا ظرف, متصاعد می شود و در فضا ابر تشکیل می دهد, خودداری شود زیرا, ممکن است بار الکتریسیته در بدن, القا شده و به محض تماس دست یا بدن با هر شیئی که با زمین ارتباط دارد, جرقه ایجاد شود. به طور کلی, بخار مزبور یا بخاری که ذرات زنگ فلز با خود حمل می کند, هنگام پخش در فضا, الکتریسیته ساکن تولید می کند و چنانچه فردی در نزدیکی این محل, قرار گیرد و کفش تخت لاستیکی پوشیده یا روی تخته ای ایستاده باشد, مقداری بار الکتریسیته با خود حمل می کند و خطر جرقه انفجار به وجود می آورد. لذا, باید توجه داشت که افراد یا اشیایی که نسبت به زمین, عایق هستند در مجاورت جت های بخار قرار نگیرند.
جت یا فواره بخار می تواند الکتریسیته ساکن کرده و برقی که به این ترتیب تولید می شود, اگر به یک جسم عایق برخورد کند, در آن ذخیره شده و در تماس با یک جسم هادی, به صورت جرقه تخلیه می شود که می تواند به اشتعال مواد نفتی منجر شود.
در مواردی که مواد نفتی ذخیره شده در یک مخزن با هوا مخلوط شده است, باید توجه داشت که بخار زدن در مخزن باعث تولید جرقه و انفجار مخلوط نشود. برای جلوگیری از خطر الکتریسیته ساکن, باید لوله بخار زنی همچنین مخزن یا وسیله ای که باید با بخار تمیز و گاز زدا شود, با یک سیم به زمین متصل شود تا برق ایجاد شده در آن ها به زمین تخلیه گردد. بر پایه پژوهش های انجمن نفت ایالات متحده آمریکا, 10 درصد از انفجار ها و حریق هایی که از الکتریسیته ساکن ایجاد شده, مربوط به کاربرد نادرست بخار بوده است لذا, لازم است که کلیه احتیاط های لازم به هنگام بخار زنی یا گاز زدایی از یک دستگاه, به عمل آید.
در مخزن ها, خطرهای الکتریسیته ساکن را که به هنگام نقل و انتقال مواد نفتی و در شرایط ویژه ایجاد می شود, نباید از نظر دور داشت. هنگام نقل و انتقال مواد نفتی دو عامل سبب بارور شدن مخزن با الکتریسیته ساکن می گردد, یکی پخش شدن مایعات به قطرات کوچک, دیگری اصطکاک مایعات هنگام جریان در خطوط لوله. پس از ورود مایع به مخزن و بارور شدن مخزن از دو راه بالا, حتی جرقه کوچکی در آمیزه بخارات نفتی و هوای موجود در بالای مخزن, سبب انفجار و آتش سوزی می شود.
الف) پخش شدن مایعات به قطرات کوچک
این حالت وقتی پدید می آید که مایع از بالای مخزن وارد و به سوی پایین ریزش کند. در هنگام ریزش, بر سطح مایع قطرات ریز پدید می آید. همچنین در مخزن هایی که دارای نازل های هم آمیزی هستند, اگر پیش از بالا آمدن سطح مایع به حد کافی, جریان مایع در نازل برقرار گردد, فوران جت سبب شکسته شدن سطح مایع و تولید قطرات و در نتیجه بارور شدن مخزن با الکتریسیته ساکن می گردد. به این سبب نباید مخزن ها را از بالا پر کرد. به همین منظور نازل های هم آمیزی باید بار کرد که سطح مایع در مخزن کمی بالاتر از نازل باشد.
ب) اصطکاک مایعات هنگام جریان در خطوط لوله
علل ایجاد الکتریسیته ساکن از این راه کمی پیچیده است ولی, به طور کلی می توان گفت که وقتی الکتریسیته ساکن تولید می شود که هیدروکربورها با نا خالصی هایی چون مقدار کمی اسید, آب و مواد معدنی همراه باشند. با زیاد شدن سرعت جریان تنها عامل موثر ایجاد الکتریسیته ساکن نیست, بلکه عوامل شناخته و ناشناخته دیگری نیز هستند که هر یک سهمی در تولید آن دارند.
الکتریسیته ساکن وقتی خنثی می شود که جریان مواد نفتی بدون بار الکتریکی یا دارای دو بار بسیار کم وارد مخزن شود, یا به همان نسبتی که بار الکتریکی تولید می شود, به تدریج از بدنه مخزن به وسیله سیم به زمین تخلیه شود.
حد نصاب قابلیت انفجار بخارات نفتی در مخزن ها, میان 2 تا 15 درصد وزنی غلظت هیدروکربور در آمیزه هوا و بخارات موجود در مخزن است و این شرایط, معمولاً هنگامی که مخزن خالی یا در حال خالی شدن است به وجود می آید. به همین سبب لازم است که این مخزن ها در آغاز با سرعتی کم پر شوند تا از تراکم الکتریسیته ساکن و جرقه زدن جلوگیری گردد.
مخزن های نفت خام و بنزین سبک و نیز مخزن های نفت گاز و فرآورده های سنگین از این نقطه نظر ایمن تر هستند, در گروه نخست درصد غلظت هیدروکربور در آمیزه بخارات, بیش تر از بیش ترین حد غلظت قابل انفجار بوده و در گروه دوم از کمترین حد, کم تر است. بر عکس مخزن های نفتی سنگین و نفت سفید از این نظر خطرناکترند زیرا, هنگامی که مخزن خالی است, درصد هیدروکربور در فضای بخار در حد نصاب قابل انفجار می باشد. بسیار خطرناک خواهد بود. به طور خلاصه می توان گفت که انفجار به دو سبب صورت می گیرد: یکی در صورتی که الکتریسیته ساکن تولید شود و دیگر هنگامی که در مخزن, آمیزه بخارات قابل انفجار موجود باشد.
اگر احتمال داده شود که بخارات قابل انفجار در مخزن موجود است, نکته های زیر باید رعایت گردد:
مخزن ها نباید از بالا پر شوند, از دمیدن هوا در خطوط لوله به سوی مخزن خودداری گردد.
تلمبه کردن مواد نفتی به مخزن در آغاز, با سرعتی کم انجام شود, تا هنگامی که این مخزن ها حال پر شدن هستند, نباید موجودی آن ها به وسیله نوار یا میله های فلزی اندازه گیری شود زیرا, احتمال دارد که شخص حامل نوار عمق سنج, با خود بار الکتریسیته داشته باشد و با تماس نوار به دیواره مخزن, جرقه ساکن تولید گردد.
سیم اتصال به زمین (Earthing wire)
دیواره همه مخزن ها, باید به وسیله سیم به زمین متصل شود. ابتدا چاله ای به عمق کافی تا آن جا که به رطوبت طبیعی زمین برسد, حفر می شود. سپس یک سیم مسی یا نقره ای یا آلومینیومی چند لا با مقاومت الکتریکی کم را به یک صفحه مسی یا پرچ یا جوش دادن, اتصال داده و صفحه مذکور را به صورت تیغه ای در چاله قرار می دهند و اطراف آن را توسط خاک, خاک زغال و نمک طعام یا جوش شیرین تا روی صفحه مسی شفته می کنند و بقیه چاله را با خاک پر می کنند. کار این سیم, هدایت بار الکتریسیته ساکن از مخزن به زمین و جلوگیری مصون باشد و سالی یک بار توسط شخص آگاه مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد تا در صورتی که مقاومت آن در اثر اکسیداسیون زیاد شده باشد, تعویض یا رفع عیب گردد.
برای حفظ دستگاه ها و وسایل فلزی از خطرات الکتریسیته ساکن, اتصال این وسایل به زمین, بسیار ضروری است. همانطور که بیان شد, یک سر سیم مسی را به دستگاه و سر دیگر آن را, به لوله یا میله ای که در عمق خاک کار گذاشته شده است, وصل می کنند. لوله های آب زیرزمینی نیز, وسیله بسیار موثری برای تخلیه الکتریکی به زمین است.
الف) پیشگیری از خطر آتش سوزی: هم زمان با القاء بار الکتریسیته ساکن در اشیا فلزی, تخلیه الکتریکی به زمین نیز صورت می گیرد و به این ترتیب, تراکم الکتریسیته ساکن در شیئی فلزی و خطر تولید جرقه در اثر تماس با بدن انسان یا اشیا دیگری که با زمین ارتباط دارند, از بین می روند و در نتیجه, خطر آتش سوزی, به کمترین میزان خود می رسد.
ب) ایمنی افراد و وسایل: به منظور حفظ جان افرادی که با وسایل برقی سروکار دارند و همچنین جلوگیری از آسیب دیدن وسایل برقی, لازم است کلیه ادوات و وسایل برقی به وسیله سیم با زمین مرتبط باشند.
جریان الکتریسیته, مانند جریان گازها و مایعات در لوله های تحت فشار سعی می کند در مسیر خود راهی به خارج پیدا کند اما, وجود عایق ها, مانع از انحراف جریان الکترون ها است. حال اگر روکش عایق سیم, معیوب باشد و قسمتی از سیم لخت به شیئی فلزی اتصال پیدا کند, جریان برق با آن شی برقرار می شود و اگر بدن انسان با شی مزبور, تماس پیدا کند, ممکن است موجب وارد آمدن شوک الکتریکی و مرگ شود.
محافظت مخزن ها از آتش و اطفاء حریق آنها
از نظر ایمنی و پیشگیری از خطرات آتش سوزی, مخزن های سقف شناور بر مخزن های سقف ثابت, برتری بسیاری دارند زیرا, احتمال روی دادن آتش سوزی در این مخزن ها, کمتر و در صورت پیش آمدن این خطر, مهار کردن و مبارزه با آتش, به مراتب آسانتر است.
از آنجا که سرعت کار در مبارزه با آتش سوزی یک مخزن بزرگ نفتی اهمیتی بسیار دارد و اگر در دقایق نخستین, آتش سوزی مهار نشود, بیم آتش گرفتن مخزن خواهد بود, مخزن های نفتی باید با وسایل و تجهیزات ثابت مبارزه با آتش, مجهز شوند تا در موارد آتش سوزی بتوان در کمترین زمان از گسترش آتش جلوگیری و آن را خاموش کرد. از بهترین موادی که تا کنون برای خاموش کردن آتش در مخزن ها مورد استفاده قرار گرفته اند, یکی کف ضد حریق (Foam) و دیگر پودر خشک (Dry Powder) است. پودر خشک را با مخزن های متحرک آتش نشانی, به محل آتش گرفته آورده, به وسیله لوله های بلند پلاستیکی و با فشار روی مخزن می پاشند, ولی کف ضد حریق را به وسیله وسایل و تجهیزاتی که روز مخزن ها نصب شده, به درون مخزن تزریق می کنند.
کار تزریق کف به مخزن از دو راه انجام می گیرد:
1- تزریق کف از بالای مخزن (Foam chamber): کف ضد آتش سوزی به وسیله تلمبه از مخزن متحرک به سیستم کف رسانی که به طور ثابت روی هر مخزن از نوع سقف ثابت نصب شده, منتقل گردیده, در بالای مخزن وارد جعبه پخش کف (Foam Drum) می گردد. این جعبه, روی سقف مخزن نصب شده و کف ضد آتش از این جعبه و از راه لوله مشبکی که روی محیط مخزن قرار گرفته بر سطح مایع در مخزن پاشیده شده, با پوشاندن سطح مایع و قطع رابطه هوا با نفت, سبب خاموش شدن آتش می گردد.
2- تزریق کف از زیر مخزن (subsurface injection): برای پوشاندن سطح مواد نفتی در مخزن ها با کف, ممکن است کف را از زیر وارد مخزن کرد از آنجا که وزن مخصوص کف از مواد نفتی سبک تر است, کف تا سطح مایع بالا رفته, آن را می پوشاند و در ضمن با ایجاد تلاطم در سطح نفت و در نتیجه سرد کردن حرارت مایع نفتی که به طور مستقیم در تماس با آتش بوده است, عمل تبخیر مواد نفتی را کندتر کرده از این راه فرو نشاندن آتش را آسان تر می کند. از آنجا که هزینه های سرمایه ای نصب این وسایل از هزینه های سیستم تزریق از بالای مخزن, کم تر بوده و از نظر نتیجه کار نیز موثرتر است, این سیستم در پالایشگاه های جدید و نوبنیاد بیش تر متداول شده است. شرکت ملی نفت ایران نیز این روش را برای پالایشگاه های جدید و نوبنیاد بیش تر متداول شده است. شرکت ملی نفت ایران نیز این روش را برای پالایشگاه های جدید خود برگزیده است.
به طور کلی, در مورد اطفاء حریق نفت خام (Crude oil), نکاتی وجود دارد که در مورد سایر مخازن وجود ندارد. خاموش کردن نفت خام مانند کلیه مایعات دیگر, در اثر بر هم زدن توازن میزان هوا و گاز صورت می گیرد. در هنگام خاموش کردن و اطفاء حریق نفت خام, باید به انتقال حرارت در قسمت های پایین تر از سطح آتش و شعله توجه نمود. در اکثر آتش سوزی های مخازن با مخزنی بدون سقف روبرو خواهیم شد که یا سقف شناور آن, غرق شده یا سقف ثابت آن در اثر انفجار و شعله, از بین رفته است. بخارات مخلوط خام با میزان هوای کافی و غیر کافی, ترکیب شده و به آسانی احتراق ناقص یا کاملی به وجود می آورد. به علت پایین تر بودن دمای جوش ترکیبات سبک موجود در نفت خام, این ترکیبات سریع تر به بخار تبدیل شده و در حجم وسیع و زمان کم, باعث شعله ور شدن مخزن می شوند. در همین زمان, ترکیبات سنگین تر در مجاورت سطح شعله گرم شده ولی اکثراً به دلیل نرسیدن به دمای جوش و خروج مواد سبک موجود در لایه های پایین تر, به جای آن ها به لایه های پایین تر سقوط کرده و فقط میزان کمی از آن ها در مراحل اولیه احتراق شرکت می کنند و بعضاً به صورت ملکولی در جریان حرکتی ناشی از احتراق از سطح شعله و بستر آتش, جدا شده و ستون دود را ایجاد می کنند. سقوط مواد سنگین با دمایی بالا به لایه های زیرین شعله باعث انتقال حرارت به شیوه جابجایی می شوند و تبادل حرارت آن ها با مایعات (نفت خام), باعث گرم شدن آن ها و بالا رفتن مولکولهای سبک تر و رسیدن آن ها به بستر آتش و شعله می شود. مواد سبک در نزدیکی سطح شعله و بستر آتش به دمای مطلوب جهت تبخیر رسیده و بخارات آن ها در سطح بستر آتش, با هوا ترکیب شده و باعث ادامه حریق می شوند. هر چه حرارت زیاد و سوخت ادامه داشته باشد, این حرکت ادامه داشته و به قسمت های پایین تر و کف مخزن انتقال می یابد و با کم شدن میزان آنها به آرامی فاصله شعله تا سطح مایع کمتر می شود. قبل از آن دمای سطح مایع نزدیک به 300 درجه فارنهایت می رسد. با رسیدن به حرارت با لایه های پایین و کف مخزن در صورت موجود بودن آب در آن ناحیه, تبخیر شده و افزایش حجم بسیار بالای آن (در حدود 1600 تا 1700 برابر), باعث بالا رفتن سطح مایع و لبریز و پاشیده شدن آن به محیط اطراف می گردد (Boil over). لذا, باید از هرگونه ورود آب به درون آن ها در هنگام اطفاء حریق مخازن, خودداری نمود و صرفاً باید جهت خنک نمودن جداره مخزن استفاده نمود. در اکثر مخازن, سیستم خنک کننده اسپری آب برای جداره مخزن از سیستم خنک کننده سقف مخزن جداگانه طرحی و از مسیرهای جداگانه و والوهای مجزا استفاده می شود و در صورت انهدام سقف, به سرعت باید جریان آب منتهی به سقف را قطع نمود تا از هرگونه ورود آب به مخزن جلوگیری گردد.
اطفاء آتش مخازن پروپان
در زمان اطفاء آتش مخازن پروپان, همواره احتمال انفجاری با نام انفجار ابر بخارات مایع در حال جوشش BLEVE (Boiling Liquid Expanding Vapor Explosion) وجود دارد. جهت کاهش این ریسک, آتش نشان ها باید به توصیه های زیر توجه کنند:
1- اطفاء آتش باید از حداکثر فاصله ممکن صورت پذیرد و تا حد امکان از نازل ها و مانیتور های ثابت که نیاز به نفر ندارند, استفاده شود.
2- مخزن را با مقادیر بسیار زیاد آب تا زمان اطفاء کامل مخزن خنک نمایید.
3- آب را به طور مستقیم به محل نشت گاز یا ادوات ایمنی نصب شده روی مخزن نگیرید زیرا, ممکن است باعث یخ زدگی شود.
4- در صورت افزایش صدای نشت از ادوات ایمنی نصب شده بر مخزن یا مشاهده تغییر رنگ مخزن, به سرعت محل را ترک نمایید.
5- در آتش های بزرگ از این نوع سعی در استفاده از ادوات ثابت شود و بهتر است بعد از نصب این ادوات, مخزن را تا زمان سوختن کامل محتویات آن به حال خود رها کنید.
6- آگاه باشید که در هنگام وقوع پدیده انفجار ابر بخارات تکه های مخزن ممکن است به هر سمتی پرتاب شود لذا, نباید محوطه خارج از دایک مخزن محل امن در نظر گرفته شود.
Arc Fault Circuit Interrupter) AFCI)
• Receptacle leakage
• Neutral leads pinched to grounded metal box
• Worn electrical insulation
• Loose electrical connections
• Shorted wires
• Wires or cords in contact with vibrating metal
• Overheated or stressed electrical cords and wires
• Misapplied/damaged appliances
Branch/Feeder AFCI
A Branch/Feeder AFCI has the ability to detect and neutralize a parallel arc fault, which is the unintentional flow of electricity between two separate wires. There are three types of parallel arc faults: line-to-line, line-to-ground, and line-to-neutral. The Branch/Feeder AFCI is permitted by the 1999-2005 NEC® Code.
Combination AFCI
GE's Combination AFCI delivers 5 kinds of protection:
1-Parallel protection – Just like its Branch/Feeder counterpart, Combination AFCI can detect and neutralize parallel arc faults
2-Series Protection – A series arc fault is the unintended flow of electricity over a gap within a single wire. These arc faults were not detectable until advanced technology allowed the development of the Combination AFCI breaker.
3-Ground protection – Arcing between a single conductor and a ground line
4-Overload protection
5-Short circuit protection
The Combination AFCI represents advancement in technology and home protection. The 2008 NEC® Code mandates that all dwelling areas in the home have Combination AFCI protection:
• Bedroom
• Living room
• Dining room
• Sun room
• Hallway
• Closet
• Finished basement
• Rec room
Wednesday, October 27, 2010
سرعت غيرمجاز؛ مهم ترين علت تصادفات جاده اي
Tuesday, October 26, 2010
كتاب آموزشي «كابل خودنگهداروهادي روكش دار » منتشر شد
كتاب آموزشي «كابل خودنگهداروهادي روكش دار » منتشر شد
در راستاي گسترش فرهنگ وترويج استفاده ازكابل خودنگهداروجايگزيني آن باسيم هاي مسي در شبكه هاي فشارضعيف و فشار متوسط ، نخستين كتاب مصّور وآموزشي كشورتحت عنوان « كابل خودنگهداروهادي روكش دار،راهي ميان بُر،براي نوسازي وپايداري شبكه هاي توزيع » باهمّت جمعي ازكاركنان شركت توزيع نيروي برق مشهد تهيه وانتشاريافت.
به گزارش خبرنگاروصل ( نشريه شركت توزيع نيروي برق مشهد )،اين اثر كه به صورت چهاررنگ ودر قطع وزيري با تيراژ 2000 نسخه به چاپ رسيده، شامل بخش هاي گوناگوني از جمله : مشخصات فني وساختاركابل خودنگهدار، معرفي تجهيزات ويراق آلات، ابزار وروش هاي اجرايي احداث وبهره برداري ازاين نوع شبكه هاو روش محاسبات مكانيكي مي باشد.
گفتني است ويژگي بارز اين كتاب تلفيق اطلاعات فنّي برق با ادبيات روان فارسي بوده و درمجموع به گونه اي ويراستاري شده كه براي كلاس هاي آموزشي سطوح تكنيسيني وكارگري نيز قابل مطالعه و يادگيري باشد.دربخشي ازپيش گفتاراين كتاب به قلم مهندس علي سعيدي(مديرعامل شركت توزيع نيروي برق مشهد)آمده است:
« استفاده صحيح از كابل هاي خودنگهدار فشار ضعيف و فشارمتوسط و به كارگيري هادي هاي روكش دار در سطح فشار متوسط ، به طور جّدي مي تواند به عنوان يكي ازراه حلّ هاي ساده وارزان ،شركت هاي توزيع برق كشور را براي غلبه بر مشكلات مبتلابه آنان ياري رسانيده وبه ويژه در بخش فشار ضعيف، راهكار بسيارخوبي براي حلّ مشكلات شبكههاي توزيع باشد» به شرطي كه :
- اولاً : آموزش لازم به مشاوران طراح وناظر،پيمانكاران و مجريان داده شود.
- ثانياً: پيمانكاران داراي صلاحيت دراين موضوع تعيين گرديده و به آنها تائيديه ي كار داده شود(به اين معني كه هرپيمانكارمعمولي احداث شبكه،بدون داشتن تائيديه ي مذكور،نتواندشبكه ي كابل خودنگهداراجرانمايد)
- ثالثاً: از يراق آلات و اتصالات استاندارد استفاده گردد.
- رابعاً: بااعمال نظارت هاي دوره اي،ازمناسب بودن اتصّال كانكتورهاوحسن انجام كارمجريان وپيمانكاران اطمينان حاصل شود.
در اين کتاب سعی شده به زبانی ساده، ضمن معرفی مزايا و معايب هادی های مسی و آلومينيومی،دلايل ضرورت گرايش به سمت کابل های خودنگهدار وهادی های روکش دار با ذکر مثال های عملی بيان شود .
ازاين رو، جلد اول بیشتر به صورت کاربردی به« کابل خودنگهدار فشار ضعيف و فشار متوسط»پرداخته و پس از معرفی آنها، بر آشنايی با« کابل خودنگهدار مهار دار»به لحاظ سازگاری بيشتر با شرايط کشورمان، تکيه دارد . سپس خواننده با یراق آلات ، ابزار کارو در نهايت روش های اجرايی استاندارد احداث شبکه های کابل خودنگهدار آشنا مي گردد.
شايان ذكر اينكه همچنين برای جلوگيری ازپراکنده نويسی و ايجاد آشفتگي احتمالي درذهن خواننده , برخي اطلاعات اضافی که ممکن است مفید واقع شود، ازمتن اصلي كتاب خارج ودر قالب ضمائم ارائه شده است .
هياًت تحريريه نشريه وصل، به نمايندگي ازمديريت عامل وشوراي معاونين شركت توزيع نيروي برق مشهد،بدين وسيله ازتلاش،جديّت صميمانه ي آقايان:رضاوهاب رجائي،محسن ابوترابي ومحمدعلي نورائي درامرتاليف كتاب وآقايان : حميداسماعيلي(مديراموربرق ناحيه 2مشهد)حسين آردم(معاون مديراموردربهره برداري)حسن آرش(رئيس اداره برنامه ريزي ومهندسي)به لحاظ همكاري وپشتيباني لازم وهمچنين اعضاي گروه اجرايي احداث شبكه ي كابل خودنگهدارآقايان:جوادممدوحي،علي تيموري،محمدرضاخالقي ومحسن شوكتي درامرتهيه ي عكس هاي مراحل اجرايي كارقدرداني مي نمايد.
کلید پریز هوشمند برق ساخته شد
به گزارش باشگاه خبرنگاران، شهرام مجردی گفت:این سیستم تفکیک مصرف برنامه ریزی شده است که در صورت اعمال فرکانس و شناسایی افراد در زمان کاربر پریز برق مانع از برق گرفتگی می شود.وی ادامه داد:همچنین این وسیله درصورت نبود افراد با ارسال فرکانس،برق دستگاه های در حال کار را قطع و درصورت آمدن فرد، مجدد برق را وصل می کند.مجردی افزود: وسیله یاد شده در مدت یک ماه و با هزینه ای نامشخص طراحی و با شماره 5140 در اداره انجمن مخترعان ثبت شده است.
باشگاه خبرنگاران
در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان دستگاه آموزشی مانور پست فشار قوی ساخته شد
به نقل از ایسنا، دکتر رضا کی پور، مدیر مرکز رشد واحدهای فناور پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این مطلب گفت: این دستگاه توسط شرکت فنی و مهندسی "ابتکار الکتریک قومس" که یکی از شرکتهای فناور مستقر در این مرکز است، طراحی و ساخت شده است.
وی در خصوص کاربرد این دستگاه آموزشی اضافه کرد: این دستگاه میتواند تابلوی فرمان مستقر در اتاق کنترل پستهای فشار قوی را شبیه سازی کرده و به اپراتورهای پستهای فشار قوی این امکان را بدهد تا مانورهای مختلفی مانند خروج خطوط، ترانسها و ... را بدون قطع شدن واقعی تجهیزات پست و بدون اعمال خاموشی، انجام دهند.
کی پور در خصوص مزایای استفاده از این گونه تجهیزات آموزش مجازی افزود: صرفهجویی در هزینه و زمان، کاهش مخاطرات احتمالی و جلوگیری از آسیبهای وارده به دستگاهها و تجهیزات از مزایای کار با این شبیه ساز آموزشی است.
وی تاکید کرد: این دستگاه شبیه ساز آموزشی در مراکزی همچون شرکتهای برق منطقهای، دانشکدههای مربوطه و گروههای آموزشی برق - قدرت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور و همچنین شرکتهای بهره برداری اپراتوری و شرکتهای سازنده پستهای برق کاربرد دارد.
گفتنی است در حال حاضر بالغ بر 25 شرکت و واحد صنعتی در مرکز رشد واحدهای فناور پارک علم وفناوری دانشگاه سمنان مستقر بوده و با استفاده از پتانسیلهای این مرکز به فعالیتهای علمی - پژوهشی اشتغال دارند.
ایسنا
Monday, October 25, 2010
برقگرفتگي يك تكنسين شركت شبكه هاي محلي ارتباطات اينترنت، در پاتايا
September 16, 2010
يك تكنسين شركت شبكه هاي محلي ارتباطات اينترنت the Three Broadband Internet provider) 3BB) در پاتايا Pataya كه در حال نصب تابلو نئون بر روي پايه برق بود ، در اثر نزديك شدن به شبكه برق ولتاژ قوي دچار برق گرفتگي شد.
آقاي سوك بوم رونگ Sookbumrung پس از برقگرفتگي بر روي زمين سقوط نموده كه بلافاصله پس از حضور نيروهاي امدادي وي را به بيمارستان منتقل مي نمايند. تا زمان مخابره اين خبر مصدوم در بيمارستان در قيد حيات بوده و به دليل سوختگي هاي شديد تحت درمان مي باشد.
منبع خبر:
تغییر نگرش(دیدگاه)
Sunday, October 24, 2010
Arc Fault Circuit Interrupter (AFCI) Protection
Arc fault circuit interrupter protection requirements for 15A and 20A, 120V dwelling unit circuits were expanded again. Section 210.12(B) now reads as follows:
"All 15A or 20A, 120V branch circuits that supply outlets in dwelling unit family rooms, dining rooms, living rooms, parlors, libraries, dens, bedrooms, sunrooms, recreation rooms, closets, hallways, or similar areas shall be protected by a listed AFCI device of the combination type."
The 120V circuit limitation means AFCI protection isn't required for equipment rated 230V, such as baseboard heaters or room air conditioners. In addition, AFCI protection is not required in rooms or areas protected by GFCIs. Though not required by the Code, both AFCI and GFCI protection can be provided for the same branch circuits or receptacle outlets, as the different protection technologies are compatible.
In addition, a new Fine Print Note clarified dwelling unit AFCI protection requirements of fire alarm circuits, and the rules on locating the AFCI device were rewritten to relax the restrictions.
"FPN No. 3: See 760.41 and 760.121 for power-supply requirements for fire alarm systems."
Smoke alarms connected to a 15A or 20A circuit must be AFCI-protected if the smoke alarm is located in the bedroom of a dwelling unit. The exemption from AFCI protection for the "fire alarm circuit" contained in 760.41 and 760.121 doesn't apply to the single and multiple station smoke alarm circuit typically installed in dwelling unit bedroom areas. This is because a smoke alarm circuit isn't a fire alarm circuit as defined in NFPA 72, National Fire Alarm Code. Unlike single and multiple station smoke alarms, fire alarm systems are managed by a fire alarm control panel.
"Exception No. 1: The AFCI protection device can be located at the first outlet if the circuit conductors are installed in RMC, IMC, EMT or steel Type AC, and the AFCI device is contained in a metal outlet or junction box."
Type MC cable without a bare aluminum grounding/bonding conductor does not fall within the scope of this exception because the armor cable is thinner than that of Type AC cable.
"Exception No. 2: AFCI protection can be omitted for branch-circuit wiring to a fire alarm system in accordance with 760.41(B) and 760.121(B), if the circuit conductors are installed in RMC, IMC, EMT, or steel armored Type AC cable."
This new Fine Print Note alerts Code users to the fact that AFCI protection is not required for the "fire alarm circuit," but caution must be exercised because 760.41 and 760.21 don't apply to the single and multiple station smoke alarm circuit typically installed in dwelling unit bedroom areas. This is because a smoke alarm circuit isn't a fire alarm circuit as defined by NFPA 72, National Fire Alarm Code. Unlike single and multiple station smoke alarms (smoke detectors), fire alarm systems are managed by a fire alarm control panel, which qualifies it as a fire alarm system.
همايش روز ملی کاهش اثرات بلايای طبيعی در برق آذربايجان
Tuesday, October 19, 2010
میلاد امام رضا (ع)
در روایت ولادت آن حضرت 11 ذيالحجه و 11 ربيع الاول نيز ذكر شده است.
پدر آن حضرت موسي بن جعفر (ع) و مادرشان امالبنين نجمه (ع) است.
نام مباركشان علي است، و كنيه آن حضرت ابوالحسن است، و كنيه خاصشان ابوعلي است. القاب حضرت سراجالله، نورالهدي، قره عين المومنين، مكيده الملحدين، كفو الملك، كافي الخلق، ربالسرير، فاضل، صابر، وفي، صديق و رضي است.
هنگامي كه آن حضرت به دنيا آمد پدرشان حضرت موسي بن جعفر (ع) دستور دادند فرزندشان را بياورند. آن حضرت را در پارچه سفيدي پيچيده و به خدمت پدر بردند. آن حضرت در گوش راست حضرت رضا (ع) اذان و در گوش چپ آن حضرت اقامه فرمود و آب فرات به كام مبارك آن حضرت ريخت و سپس او را به مادر مكرمهاش نجمه (ع) برگردانيدند.
ولادت با سعادت هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت رضا(ع) را به تمام شیعیان جهان, خصوصا همکاران عزیزم, تبریک عرض می نمايم.
Sunday, October 17, 2010
Common Dangers Residential Electricians Encounter
Everyone knows that electricians run the a risk of being shocked. Many professional electricians get shocked but rarely does this kill them. Your reaction can be more dangerous than the shock itself. Receiving a shock at the top of an extension ladder might only numb your finger but if you overreact you could fall off the ladder and break your leg.
An electrical shock occures when any part of your body touches 2 things;
1) Something electrically hot. The copper in a hot wire, the metal bus bar in a panel, the metal part of your screw driver as it touches a hot screw on a circuit breaker.
2) Something grounded. This can be the metal frame of an electrical panel, a steel post, wet concrete or something metal that is connected to the earth or grounded including a neutral which is also referred to as a "grounded conductor".
The electricity passes in your body where you are touching the hot and out your body where you are touching the ground or something connected to the ground like a metal pipe or a metal column. If you touch the end of a wire with a hot, neutral and ground, you will feel the pain as electricity passes in and out your fingertip from the black wire to the ground wire or the grounded white neutral wire. The better the insulation the more safe you will become. Dry hands provide more insulation then wet hands. Rubber soled shoes provide more insulation than bare feet. Standing on dry wood while working on a hot panel is safer than standing on wet concrete.
You can touch something electrically hot like a 20 amp metal wire conductor and not get shocked but only if you don't touch anything grounded. (the ground, water on the ground or any electrically conductive thing that is connected to the ground.)
The higher the voltage the more dangerous. Getting shocked with standard residential voltages of 120 or 240 volts will hurt and can kill but it is not as dangerous as the higher commercial and utility voltages.
In addition to being shocked, there are other dangers.You might also;
Cut your finger with a knife while trying to strip off insulation.
Drill into your hand or get your long hair ripped off by a spinning drill bit.
Fall off a ladder or fall in a hole in the floor.
Step through the ceiling sheet rock.
Slip and fall on a plank being used as a ramp where stairs are not yet built.
Smash your finger with your hammer while stapling a wire.
Stab yourself on a nail sticking down thru the roof or wall.
Take a hit from a falling object.
Throw sparks and destroy a hand tool when you cut a hot 14/2 with ground wire cable.
Twist your arm or get knocked in the head by a powerful spinning drill handle.
لينك برخي از سازمان هاي بين المللي ايمني برق
ASSE (American Society of Safety Engineers)
ASTM (American Society for Testing and Materials)
BCSP (Board of Certified Safety Professionals)
IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers)
NAFE (National Academy of Forensic Engineers)
NFPA (National Fire Protection Association)
NSC (National Safety Council)
NSPE (National Society of Professional Engineers)
OSHA (Occupational Safety and Health Administration)
Electrical Safety After a Disaster
Serious injury can result for anyone dealing with the aftermath of a major storm, tornado, or other disaster, so it's wise to be overly cautious.
Tips
-Beware of outdoor hazards. Watch out for loose or dangling power lines, and report them immediately to proper authorities. It is not unusual in a disaster such as this for more people to be killed by carelessness in the aftermath than were killed by the event itself.
-Be sure all electric and gas services are turned off before entering buildings for the first time.
-Disconnect main switch and all circuits.
-Remove covers from all outlets and fuses or multibreaker boxes and flush with clean water. Let dry and spray with contact cleaner/lubricant.
-Watch for electrical shorts or live wires. Don't turn on any lights or appliances until an electrician has checked the system for short circuits.
-Electric motors in appliances that have been flooded should be thoroughly cleaned and reconditioned before they are put back into service.
به منظور فرهنگ سازي وارتقاءسطح ايمني در بين كاركنان ، دوازدهمين همايش ايمني برق برگزار شد
Saturday, October 16, 2010
شرايط محيطي و عامل انساني دو عامل ايجاد حوادث در محيط كار هستند
'محمد اصابتي' روز پنجشنبه در همايش ايمني در كارگاههاي ساختماني سمنان با بيان اينكه طبق آمار ارائه شده توسط سازمان بين المللي كار عامل انساني و عوامل فني باعث حوادث در محيط هاي كاري را موجب مي شود افزود: عامل انساني 85 درصد از حوادث را ايجاد مي كند. وي با اشاره به روند صنعتي شدن و استفاده بيشتر از ماشين آلات در احداث ساختمانها حوادث نيز افزايش يافته است گفت: آگاهسازي نيروي كار از خطرات و قانونمند كردن استفاده از ابزار از عواملي هستند كه در كاهش ميزان حوادث تاثير گذارند. اصابتي افزود: فراهم كردن ابزار كار و ايمني، آموزش استفاده از ابزار و وسايل و نظارت از وظايف كارفرما است كه در نبود آموزش و نظارت حساسيت بيشتري ديده مي شود. وي اظهار داشت: طبق آمارها بيشترين فراواني حوادث براي نيروي كار 20 تا 29 سال اتفاق مي افتد. مدير كل بازرسي كار وزارت كار و امور اجتماعي گفت: توجه به ايمني و سلامت نيروي كار در حقيقت ارج نهادن به مقام انسانيت افراد است كه در دين مبين اسلام هم به آن توجه بسياري شده است. در اين همايش كه مهندسان و اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان سمنان حضور داشتند كارگاه آموزشي كار در ارتفاع برگزار شد.
Monday, October 11, 2010
اصلاحیه قانون کار برگشت خورد/ احتمال ارسال مستقیم لایحه به مجلس
حمید حاجی عبدالوهاب در گفتگو با مهر درباره آخرین اقدامات انجام شده در وزارت کار و امور اجتماعی برای اصلاح قانون کار و برنامه هایی که این وزارتخانه برای به روزرسانی برخی مواد قانون کار دارد، گفت: قبلا یک پیش نویسی توسط وزارت کار تهیه شده بود که بعدا در قالب لایحه در کمیسیونهای دولت بررسی شد.
دلیل تعویق اصلاح قانون کار
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار با بیان دلیل تاخیر و وقفه در نهایی شدن اصلاحات قانون کار، اظهار داشت: وقتی دولت عوض می شود؛ معمولا لوایحی که در دستور بررسی است را دوباره به وزیر جدید ارجاع می دهند که اگر وی موافق باشد کار بررسی ادامه پیدا می کند و اگر نباشد اصلاحاتی صورت می پذیرد و کار مسیر خود را طی خواهد کرد.
حاجی عبدالوهاب با تاکید بر اینکه وقفه ایجاد شده در بررسی اصلاحات قانون کار مربوط به جابه جایی دولتهای نهم و دهم بوده است، تصریح کرد: هم اکنون نیز تقریبا کار تدوین پیش نویس اصلاحیه قانون کار در وزارت کار در مراحل نهایی بوده و ویرایش جدیدی بر روی موارد مطرح شده در حال شکل گیری است.
تدوین لایحه با ویرایش جدید
وی در پاسخ به این سئوال که رویکرد کلی اصلاحات چگونه است؟ گفت: نگاه کلی این است که قانون کار را در جهت بهبود فضای کسب و کار تغییر دهیم و اصلاح کنیم که هم منافع کارگر، کارفرما و دولت به صورت توامان با یکدیگر دیده و تامین شود.
این مقام مسئول در وزارت کار افزود: لذا نگاه صنفی به آن نشده است که بگوییم تا حالا مجموعه قوانین به نفع کارگر بوده است و حالا برویم به سمت کارفرمایان، چون اصلا اینگونه نیست.
حذف نگاه صنفی از اصلاحیه قانون کار
به گفته عبدالوهاب، ایجاد سرمایه گذاری، پایداری آن، آسان شدن سرمایه گذاری، کاهش هزینه های سرمایه گذاری، کاهش قیمت تمام شده کالاها و خدمات از موضوعاتی است که سعی شده در اصلاح قانون کار مورد توجه واقع شود.
معاون وزیر کار و امور اجتماعی با تاکید بر اینکه اصلاحات مطرح شده برای قانون کار، مشارکت شرکای اجتماعی را نیز به همراه داشته است، گفت: البته آنها اظهار نظرهایی را از قبل مطرح و به جمع بندی رسیده بودند که به نوعی در پیش نویس اصلاح قانون کار لحاظ شد.وی تصریح کرد: در هر حال پیش نویس هنوز بسته نشده است و اگر آنها (کارگران و کارفرمایان) پیشنهاداتی را داشته باشند مورد توجه قرار می گیرد.
حاجی عبدالوهاب خاطر نشان کرد: در دوره جدید فعالیت وزارت کار پیش نویس جدیدی با رویکرد و نگاه جدید تهیه شد که بعد از تکمیل به دولت خواهد رفت و به محض آماده شدن نیز به صورت یک لایحه تحویل مجلس می شود.
معاون وزیر کار تاکید کرد: البته شاید ارسال پیش نویس اصلاح قانون کار خیلی نیاز به مصوبه دوباره دولت نداشته باشد و با تفویض یک اختیار ویژه، لایحه به مجلس برود ولی فعلا چون پیش نویس از سوی دولت به وزارت کار ارجاع شده است، نحوه ارسال دوباره آن مشخص نیست.وی افزود: اگر جمع بندی پیش نویس اصلاح قانون کار به اتمام برسد ممکن است بتوان از اختیار قانون اساسی برای کمیسیون اجتماعی دولت و یا خود شخص وزیر استفاده کرد و لایحه را مستقیما برای تسریع در کار بررسی به مجلس فرستاد.
Wednesday, October 6, 2010
Basic safety from unsafe electricity
Wrong installation of wirings and electric cables are the widespread reasons behind electrocution as well as other incidents which are connected to electricity. The proper tools and gadgets should usually be applied when within the area of construction. One should never be too reckless and work as if they comprehend it all about electricity as a basic or freak accident may very easily take their own lives. Utilizing the proper tools whenever modifying or correcting many wiring is also the very best prevention for making errors in a construction site. An instrument that isn't suit for a certain difficulty can not and can never repair the issue.
Basic safety from electricity is extremely vital to almost any developed buildings, from the beginning of the construction to the installing of cable wires for electricity flow. Working with a expert check the installation plans of electrical system will probably be really useful for the construction workers and even for the future renters of the building. The specialist that may perform the assessment of electrical wires and electricity flow to building must be also conscious of the risk that may possibly occur within the construction sites and should put on a suit which will avoid him from getting electrocuted.
Even if obtaining the electrical systems checked out regularly, renters of the building or employees and staffs which are doing work within the mentioned structure must often keep to the directions and manuals which might be presented to them by the building's technical workers. Tenants along with other people which are occupying the building should always be conscious of wires which have been loosened inadvertently or deliberately. The individuals within the building should usually assume whenever they observe a cut cable or wire that it really has electricity flowing through it and should not touch. A phone connection which will be linked to directly to the maintenance personnel must be also quickly accessible should any one of this particular problem happen.
Seminars as well as other safe practices programs must often be held each year or as frequent as possible concerning the electricity risks and electrical mishaps that might take place within the building. Protection need to constantly come first before everything else.
The design of the building along with other suggestions coming from authorities that specializes in electricity circuits and electrical systems need to usually be considered. Planning ahead is far better and making basic safety plans about security ought to always be the first to be talked about.
برق، جان یک کارگر را گرفت
رضا صامت رييس ايستگاه 81 آتشنشاني كه در محل حادثه حضور داشت گفت: آتشنشانان بلافاصله شخصي كه در طبقه دوم يك ساختمان نيمه كاره مشغول كار بود و ميلگرد آهني داخل دستش با شبكه برق فشار قوي برخورد كرده بود را به محل امن انتقال دادند و با تشخيص اورژانس حاضر در محل اين كارگر جوان براثر برق گرفتگي فوت شده بود.
منبع : سايت آتش نشاني شهرداري تهران
Electric shock from welding
Two recent accidents have occurred when employees were using an electric arc welder. They received electrical shocks resulting in one fatality and a near-fatality.
To avoid electric shocks and possible electrocution, personnel should take the following precautions:
Wear dry, insulated gloves in good condition and protective clothing. (Change as necessary to keep dry)
Insulate yourself from the workpiece and ground by wearing rubber soled shoes or stand on a dry insulated mat. Do not touch the ground with any other part of your body.
Use fully insulated electrode holders.
Do not use worn, damaged, undersized or poorly spliced cables.
Do not wrap cables carrying current around your body.
Do not touch an energized electrode with bare hands.
Turn off all equipment when not in use.
Use only well maintained equipment. Repair or replace damaged parts before further use.
Wet working conditions should be avoided. Even a person's perspiration can lower the body's resistance to electrical shock.
The avoidance of electrical shock is largely within the control of the welder. Therefore, it is especially important that the welder be thoroughly trained on safe welding procedures. Safe procedures must be observed at all times when working with equipment having voltages necessary for arc welding. These voltages can be dangerous to life. Even mild shocks can cause involuntary muscular contractions.
Saturday, October 2, 2010
راه اندازي سايت ايمني و بهداشت شركت توزيع نيروي برق شهرستان مشهد
به منظور اطلاع رساني و آگاه سازي مردم ، مشتركين و كليه ذي نفعان ، شركت توزيع نيروي برق شهرستان مشهد، اقدام به راه اندازي سايت ويژه ايمني و بهداشت شغلي نموده كه تمام فعاليت ها و همچنين توصيه هاي لازم، مرتبط در خصوص آداب كار با تجهيزات الكتريكي و كار در جوار شبكه ها و تأسيسات برق در آن ثبت گرديده است.
جا دارد در اينجا از معاونت محترم برنامه ريزي و مهندسي و دفتر محترم برنامه ريزي و بودجه آن شركت كه در راه اندازي اين سايت نقش بسزايي داشتند تشكر و قدرداني نمايم.
آدرس اين سايت به شرح ذيل است :
http://ohsms.meedc.ir